Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

TREĆA HNL JUG U Parku mladeži Kapetanović Posedarce »zavio u crno«

13.09.2020. 09:35


Malo je nedostajalo da se Hrvatski vitez Posedarje iz grada podno Marjana u 3. kolu Treće HNL jug vrati s jednim bodom. Točnije, tri minute ne računajući sudačku nadoknadu. Ipak, momčad Kristijana Tute nije uspjela u svom naumu iako su u Parku mladeži odigrali vrlo dobru utakmicu. Luka Kapetanović je bio taj koji je Posedarce jučer »zavio u crno« i to u 87. minuti utakmice te Splitu donio prve bodove ove sezone. Imaju Posedarci za čime žaliti jer su imali i više prilika i bile su bolje. Ali, na kraju se pamte samo golovi koji u konačnici i donose bodove. No, krenimo redom.
Već u 5. minuti Hrvatski vitez Posedarje ozbiljno prijeti udarcem Jurića s 20 metara. Minutu kasnije imaju Posedarci »mrtvu šansu«. Na povratnu loptu Smokrovića tukao je Šušak s pet metara, ali vratar Mikačić je siguran. U 12. minuti prva prava prilika za domaćine. Duvnjak je izašao sam ispred vratara Škare, ali nije dobro iskontrolirao loptu. Igrala se 20. minuta kada je Rončević nakon solo prodora tukao s desetak metara malo iznad grede. U 34. minuti Split je nadomak vodstva, ali je Škara odlično obranio udarac Lukića s ruba šesnaesterca. U 38. minuti nova velika prilika za Posedarce. Smokrović je lobao istrčalog vratara Mikačića s 20 metara, ali lopta se otkotrljala tik uz vratnicu njegova gola. U posljednjoj minuti prvog dijela Split je uspio ugurati loptu u mrežu HV Posedarja, ali je dosuđeno zaleđe.
U nastavku utakmice ponovno prijete gosti. Igrala se 47. minuta kada je Brkić tukao nakon kornera, ali Mikačić brani. Sedam minuta kasnije Rončević puca na povratnu Smokrovićevu loptu, ali nedovoljno precizno. Ponovno je Rončević u prilici nakon solo prodora, ali pogađa vanjski dio mreže. U 60. minuti Jurić tuče s pet metara na povratnu loptu loptu Brkića, ali domaći vratar je siguran. Sljedeća prigoda za goste iz Posedarja je ponovno 100-postotna. Jurjević je nakon duplog pasa s Brkićem izašao sam oči u oči s vratarom Splita, ali njegov prizemni udarac brani Mikačić. I kako to obično biva kazna je stigla na drugoj strani. Nakon centaršuta u 87. minuti Kapetanović je glavom svoju momčad doveo u vodstvo. Posedarci su nakon toga krenuli na sve ili ništa što je rezultiralo vratnicom Splita u 90 minuti kada je Tomičić izašao sam u kontru. Šteta, ali ova igra budi nadu u bolje sutra za HV Posedarje.
3. kolo: Split – Hrvatski vitez Posedarje 1:0, Hrvace – Vodice 3:0, Jadran LP – Zagora 6:0, Zmaj (M) – Neretva 2:1. Danas, 16.30: Kamen – Primorac (B), Urania – Uskok. !4. rujna: Neretvanac – Zmaj (B), OSK – Sloga.


SPLIT 1
HV POSEDARJE 0


SPLIT – Park mladeži. Gledatelja:100. Sudac: Ivan Limov (Metković). Pomoćnici: Miho Trković (Gruda) i Tino Babić (Staševica). Strijelci: 1:0 Kapetanović (87’). Žuti kartoni: Lukić, Danolić (Split), Klanac, Paleka, Ivandić (HV Posedarje). Crveni: -.
SPLIT: Mikačić, Katavić, Čović, Lukić (od 63’ Mamić), Babić (od 87’ Ožegović), Kapetanović, Duvnjak, D. Jelavić, B. Jelavić, Danolić, Vivodinac (od 7’ Mikrut). Trener: Armando Marenzi
HRVATSKI VITEZ POSEDARJE: Škara, Klanac, Paleka, Rončević (od 77’ Jurjević-Adžić), Smokrović, Surać, Jurić, Babić (od 68’ Ivandić), Šušak (od 33’ Ivković), Brkić, Jurjević. Trener: Kristijan Tuta