Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

U Zatonu bi rujan trebao donijeti rekordne rezultate

13.09.2021. 11:00


U Zatonu ovogodišnju odličnu turističku sezonu prate dobre najave za rujan, kaže nam direktor lokalne Turističke zajednice Ivan Miljković, kojeg smo, uz Franu Skoblara, direktora marketinga Turisthotela, koji upravlja Zaton Holiday Resortom, kontaktirali kako bi nam ispričali dojmove i rezultate ljetne sezone.
– Na području Turističke zajednice mjesta Zaton u ostvareno je 357.777 noćenja i 48 321 dolazaka. Kad gledamo dolaske turista bilježimo povećanje od čak 58,48 posto, u odnosu na prošlu godinu a na 85,60 posto dolazaka smo od rekordne 2019. godine, kazuje Miljković i dodaje kako je u stalnom kontaktu sa svim iznajmljivačima i ugostiteljima.
– Svi su prezadovoljni s popunjenošću smještajnih kapaciteta i ostvarenim prometima. Turistička sezona do sada je po svemu premašila očekivanja svih nas. Trenutačno se kod nas i u rujnu također ostvaruje veliki promet, te bi stvarno trebali biti zadovoljni ukupnim ostvarenim rezultatima, ističe Miljković, te nastavlja govoriti o manifestacijama koje su uspjeli realizirati u još jednoj korona sezoni.


Mnoštvo malih događanja
– U lipnju smo u suradnji Područnom školom u Zatonu imali izložbu fotografija »Zaton u objektivu«, gdje smo predstavili novi interaktivni i moderni turistički vodič mjesta Zaton. Nakon toga nam je stigla Glazbena škola gospođe Danice Koren iz Maribora koji su u Zatonu redoviti gosti već 26 godina. Održavali su Glazbenu radionicu za mlade, te imali po jedan nastup u mjestu Zaton i Zaton Holiday Resortu. U kolovozu se kod nas održalo 8. kolo popularne »Zadar open water league«. Uz to svaki četvrtak na plaži Jaz za naše goste je bio animacijski ples Zumba, objašnjava Miljković i dodaje kako su imali još planova vezanih uz manifestacije, od kojih su morali odustati, kako bi poštovali mjere Stožera civilne zaštite.
– Prije početka sezona promijenili smo logotip i kompletan vizualni identitet Turističke zajednice. To nam je otvorilo puno mogućnosti kod svih naših aktivnosti. Novi logotip iscrtan je na našem poznatom mulu Portu. To je izazvalo brojne pozitivne reakcije kako u Zatonu tako i na društvenim mrežama. Svjesni smo da imamo još puno prostora za napredak. Nastavljamo s aktivnostima kreiranja pješačkih i biciklističkih staza u suradnji sa susjednim turističkim zajednicama i Turističkom zajednicom Zadarske županije. Konstantno smo u suradnji s Gradom Ninom po pitanju uređenja plaža i ostalih turistički atraktivnih lokacija. Malo koje mjesto ima toliko raznolikih plaža kao Zaton. Raduje nas što bi se uskoro trebalo krenuti u uređenje lokaliteta kule Kašteline. Ulagat ćemo i dalje u edukaciju privatnih iznajmljivača kako bi kompletnu našu turističku ponudu i dalje održavali na visokoj razini, zaključuje Miljković.


Radno ljeto u Resortu
Zaton Holiday Resort u mnogočemu pokreće turistički napredak i aktivnosti u Zatonu. Svake ga godine posjećuje veliki broj turista, koji uživaju u suncu i moru, ali i mnogobrojnim aktivnostima i programima, koji su u ponudi.
– Po uzoru na prijašnje sezone, realizirali smo i projekte unaprjeđenja i dodatnog obogaćivanja izvanpansionske ponude, poput izgradnje vježbališta za golf – Golf Range namijenjenog kako početnicima koji se tek žele okušati u ovom sportu, tako i iskusnim igračima i zaljubljenicima u golf. Novost je uvođenje najnovije video tehnologije u sklopu animacijskog teatra, tj. scenografije s 3D projekcijskim mapiranjima. Uoči turističke sezone rukovodili smo se ciljem da goste koji su nam u ovim, za turizam izuzetno zahtjevnim vremenima, odlučili darovati svoje povjerenje, dočekamo nikad spremniji s nikad raznovrsnijom i bogatijom ponudom. Reakcije naših gostiju pokazuju nam da smo u tome u najvećoj mjeri i uspjeli, istaknuo je Skoblar i dodao kako su u Zaton Holiday Resortu također zadovoljni ostvarenim rezultatima u dosadašnjem dijelu sezone.
– U srpnju i kolovozu, kad i inače ostvarujemo glavninu turističkog prometa, ove sezone smo se približili rekordnoj, predkoronskoj 2019. godini. Dodatni optimizam ulijevaju i najave za rujan koji bi uz ovakav razvoj pandemijske situacije, te uz pretpostavku lijepog vremena, trebao biti rekordan, zaključuje Skoblar.