Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Ribar nudi nagradu od tisuću eura za ukradene mreže!

Autor: Marija Knežević

12.10.2008. 22:00
Ribar nudi nagradu od tisuću eura za ukradene mreže!

Foto: Filip BRALA



Riječ je profesionalom ribaru Željku Juričevu (56) koji je opljačkan treći put. Ukradene su mu mreže od dvije tisuće metara i vrijedne čak 40 tisuća kuna, a on bez njih ne može jer od mora i ribarstva živi on i njegova obitelj
Ribarske mreže od dvije tisuće metara i u ukupnoj vrijednosti od čak 40 tisuća kuna, nepoznati razbojnik ukrao je tijekom noći s četvrtka na petak, profesionalnom ribaru Željku Juričevu (56) iz Pakoštana.
Za bilo kakvu informaciju o lopovu ili, pak, o tome gdje se mreže sada nalaze, spreman je ponuditi nagradu od 1.000 eura.
– Ma dao bih i dvije tisuće eura, samo kad bi mi ih sutra vratili – kaže ogorčeno Juričev, dodajući kako su ukradene mreže samo jedanput bile u moru jer su nove.
– Tako mi je teško što su mi ih ukrali. Lani su mi ukrali isto ovoliko, a godinu prije još i više – kaže ribar Juričev.
Naglasio je još kako ga je ova krađa toliko “unazadila” i spriječila u poslu dok ne nabavi nove mreže. Policija je podigla kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja, istraga je u tijeku, no kako kaže Juričev, pomaka nema.
– Policija je potpuno neučinkovita. Jedan od njih rekao mi je da je on “vlajo” i da nema pojma o mrežama. U Pakoštanima se krade na sve strane, a oni nikoga nisu uhvatili. Kad sam prijavio krađu, pitali su me sumnjam li na nekoga. Nemam na koga sumnjati, a njihov posao je da nađu počinitelja. Baš zato sam ponudio nagradu, meni je bitan svaki sat jer moram ići “na ribe”, to mi je posao i od toga živim. Posao stoji, a vrijeme ide. Baš sam planirao ovaj vikend sa sinovima poći na more. Došao sam do rive i ugledao prazan brod. Mreža ima puno, velike su i teške i ja ih nemam gdje uskladištiti, baš kao ni drugi moji sumještani koji ovdje imaju brodice i bave se ribarstvom. Veliki je to problem postao u Pakoštanima. Kradu sve, i mreže i pente i sve što im se nađe pod rukom, ništa nije sigurno ostavljati pred kućom ili negdje dalje – kaže Juričev.
I dok policija, kako oni kažu, “intenzivno traga za počiniteljima”, Juričev nemoćno i ogorečno sliježe ramenima, jer mu prostaje samo nada da će mu ovoga puta ukradene mreže doista biti pronađene i vraćene.