Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zadrani najbolji u gotovo svim disciplinama

Autor: Dragana Glavočić

12.10.2008. 22:00
Zadrani najbolji u gotovo svim disciplinama

Foto: Filip BRALA



Izvrstan uspjeh Zadrana u natjecanju domova ravnateljica Tatjana Vukman komentirala je motiviranošću štićenika i njihovom željom za uspjehom koji su, kako se natjecanje približavalo, iz dana u dan bivali veći
U organizaciji Doma za odgoj djece i mladeži Zadar u subotu je održano sportsko natjecanje domova za odgoj djece i mladeži Hrvatske. Na natjecanju je sudjelovalo sedam sportskih ekipa koje su činili štićenici domova iz Splita, Zagreba, Luga, Osijeka, Pule, Karlovca i Zadra. Nakon postrojavanja sportskih ekipa uslijedilo je svečano otvorenje natjecanja kojem su nazočili Tatjana Vukman, ravnateljica Doma u Zadru, Jakov Vidović, pomoćnik pročelnika Ureda za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Zadra i Klaudija Brkić iz Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.
Sudjelovalo 160 natjecatelja
Svoje snage u nogometu, košarci, potezanju konopca, pikadu, stolnom tenisu i šahu odmjerilo je ukupno 160 natjecatelja. Zahvaljujući Gradu Zadru koji je većim dijelom  sufinancirao adaptaciju igrališta i ulaz u Dom za odgoj djece i mladeži te izvođaču radova tvrtki Franto, natjecanje u košarci održano je u dvorištu doma.
Natjecanje u pikadu održano je u obližnjem kafiću, dok su se sva ostala održala na obližnjem sportskom igralištu “Franko Lisica”.
Po završetku svih natjecanja uslijedila je podjela nagrada najboljima te zatvaranje turnira. Nagrade pobjednicima uručili su ravnateljica doma u Zadru Tatjana Vukman i profesor Vinko Ivanišević iz Upravnog odjela za odgoj, školstvo, kulturu i sport.
Na natjecanju u nogometu prvo mjesto osvojila je momčad iz Zadra, drugo momčad iz Splita, a treći su bili Zagrepčani.
Najbolji igrač bio je Ante Mustać iz Zadra, dok je Željko Glavaš iz Osijeka problašen najboljim strijelcem. Najbolji vratar bio je Heniko Mohoti iz Zadra.
Prvo mjesto u košarci osvojili su Zadrani, drugo Zagrepčani, a treće Puljani. Najbolji igrač bio je Zadranin Luka Cota, a najtricaš Manojlo Bartolović iz Zagreba.
Od šahista prvo mjesto je osvojio Šime Žugić iz Zadra, a drugo Dino Sakić također iz Zadra. Treće mjesto pripalo je Mariju Kočiću iz Karlovca.
 Neočekivani uspjeh
Izvrstan uspjeh Zadrana na natjecanju domova ravnateljica Tatjana Vukman komentirala je motiviranošću štićenika i njihovom željom za uspjehom koji su, kako se natjecanje približavalo, iz dana u dan bivali veći.
– Doista nismo očekivali ovakav uspjeh i ovoliko medalja. Djeca su željno iščekivala dan kad će započeti natjecanje i dala su, doista, sve od sebe, kazala je Vukman.
Prvo mjesto u natjecanju u pikadu osvojio je Alen Krčar iz Zagreba, drugo Denis Mujić iz Zadra, a treće i Heniko Mohoti, također iz Zadra.
U natjecanju u stolnom tenisu prvo mjesto pripalo je Manojlu Bartoloviću iz Zagreba, drugo Ivanu Matovini, a treće Halimu Selimiu iz Luga.
Osobito zanimljivo natjecanje bilo je ono u potezanju konopca gdje je ekipa iz Zagreba osvojila prvo mjesto, drugo je pripalo Karlovcu, a treće Osijeku.
Najmlađi igrač ovogodišnjeg sportskog natjecanja domova za odgoj djece i mladeži jedanaestogodišnji Marko B. dobio je posebnu nagradu za sudjelovanje.
Nakon dodjele medalja priređen je domjenak u hotelu “Iž”.
Tvornica kruha Zadar, Mercator, Maraska, Bakmaz, Sonik, Jadera, Tiramisu, Lura, Don-don, Duo promet te ostale tvrtke potpomogle su organizaciju natjecanja.
Uspjeh je proslavljen večerom u restoranu “Occupo diem” na kojoj su sudjelovala sva djeca i odgojitelji Doma za odgoj djece i mladeži u Zadru.