Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Europski sveučilišni športski simpozij u Zadru

Autor:

12.10.2009. 22:00
Europski sveučilišni športski simpozij u Zadru

Foto: Vedran SITNICA



Važno je istaknuti kako smo nakon samo tri godine postojanja dobili organizaciju ovako važnog događaja. Očekujemo dolazak 50 do 60 sudionika iz preko 15 europskih zemalja i Izraela, najavila je Čerkez


Zadarski sveučilišni športski savez ove godine dobio je organizaciju šestog EUSA Symposiuma (Simpozij Europskog sveučilišnog športskog saveza) koji će biti održan od 15 do 18 listopada, a ujedno će se sastati i Izvršni odbor EUSA-e, najavljeno je na konferenciji za novinstvo kojoj su nazočili Antonija Čerkez, predsjednica sveučilišnog športskog saveza u Zadru i Leouz Eder član izvršnog odbora EUSA-e. Ovo je ujedno i deseta obljetnica postojanja EUSA-e, a ranijih godina simpoziji su održani u Cipru, Grčkoj, Švedskoj, Portugalu i Rusiji. Ovaj događaj u Zadar dovodi vodeće ljude europskog i svjetskog sveučilišnog športa, a ujedno promovira Zadar i Hrvatsku u akademskim, športskim i turističkim aspektima.
– Važno je istaknuti kako smo nakon samo tri godine postojanja dobili organizaciju ovako važnog događaja. Očekujemo dolazak 50 do 60 sudionika iz preko 15 europskih zemalja i Izraela, a imat ćemo veliki broj predavanja od fair playa i jednakosti do sportskog marketinga. Jedna od prezenterica na Simpoziju bit će i dr. Verena Burk, predsjednica FISU Womens Comittee-a, čije predavanje će privući veliki broj zainteresiranih, najavila je Antonija Čerkez.
Član Izvršnog odbora EUSA-e Leouz Eder rekao je kako mu je drago što je ove godine domaćinstvo pripalo Hrvatskoj koja je vrlo aktivna u sveučilišnom sportskom savezu.
– Hrvatska je vrlo aktivna zemlja i drago nam je što smo tu. Posljednji put sam bio ovdje 1987. godine na Univerzijadi u Zagrebu koja je bila jako dobro organizirana. Ove godine slavimo 10 obljetnicu, a paralelno sa simpozijem imat ćemo i sastanak svih članova izvršnog odbora, rekao je Eder.
Sastanak Izvršnog odbora predvodit će predsjednik EUSA-e Alberto Gulatieri, a sudjelovat će i svi članovi odnosno predsjednici sveučilišnih športskih saveza iz Rusije, Francuske, Litve, Turske, Velike Britanije i drugih država. Na samom kraju konferencije organizatori su se zahvalili brojnim sponzorima među kojima su Grad Zadar, Liburnija, Arsenal, Aquarius, Falkensteiner i Avis.