Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Tkonski osnovci oživjeli minula vremena

Autor: Jelica Farkaš

12.10.2009. 22:00
Tkonski osnovci oživjeli  minula vremena


Zadovoljni smo što su nas dostojno predstavili na smotri jer su na svom štandu predstavili ne samo proizvode od kruha i brašna, već i alate na kojima se to nekada davno na ovom području pripremalo, kazao je Brtan


Da i male otočne  škole mogu biti vrlo uspješne  te skrenuti pozornost na svoj  rad, najbolje potvrđuje i područno odjeljenje biogradske  osnovne škole u Tkonu na  otoku Pašamanu.
Ova mala područna škola  koja obrazuje osnovce nižih  razreda, u dva mješovita odjeljenja, prvi i treći razred te  drugi i četvrti, sudionik je  brojnih manifestacija u mjestu, ali i šire. Tako su i ove  godine na nedavno održanoj  Županijskoj smotri “Dani  kruha” u Neviđanima upravo  oni predstavljali biogradsku  osnovnu školu. Bio je to za  njih bez sumnje veliki izazov,  no uspjeli su skrenuti pozornost na svoj rad te su kandidirani za domaćine smotre  “Dani kruha – dani zahvalnosti  za plodove zemlje 2010. godine”.
– Zadovoljni smo što su nas  dostojno predstavili na smotri  jer su na svom štandu predstavili ne samo proizvode od  kruha i brašna, nego i alate na  kojima se to nekada davno na  ovom području pripremalo.  Djeca su uz pomoć svojih  učitelja te žitelja u mjestu  uspjeli prikupiti puno toga što  se još i danas može naći, pa  tako čak i veliki kameni žrvanj  koji je očiti dokaz mukotrpnog rada njihovih baka i djedova, kazao je ravnatelj biogradske osnovne škole Josip  Brtan.