Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Za vršku kapelicu 350 tisuća kuna

Autor: Jurica Predovan

12.10.2009. 22:00
Za vršku kapelicu 350 tisuća kuna


Kompletna investicija financirat će se iz Općinskog proračuna, a za završetak radova bit će potrebno utrošiti oko 350 tisuća kuna. U to je uključena izrada dokumentacije, postavljanje priključka struje i vode, uređenje okoliša, mijenjanje krova, postavljanje hladnjaka…
Ovih dana djelatnici komunalnog poduzeća općine Vrsi započeli su radove na sanaciji stare zgrade koja je namijenjena za mjesnu kapelicu, a koja se do sada koristila samo kao prostor za skladištenje ukopne opreme za pogrebe.
Iako su mještani dugi niz godina davali donacije radi što bržeg završetka izgradnje kapelice, do danas se ipak nije uspjelo završiti započeto.
Vremenske (ne)prilike ipak su učinile svoje. Krov zgrade danas se nalazi u vrlo lošem stanju i za vrijeme kišnih dana vlaži, vanjski zidovi na nekoliko mjesta imaju vidna oštećenja, dok su unutarnje prostorije bez fasade i pločica te je sanacija objekta bila prijeko potrebna.
Znajući da je proteklo puno od početka gradnje, mještani Vrsi s veseljem su dočekali vijest o početku radova, tj. završetku davno započete ideje o izgradnji kapelice, komentirajući kako je bilo i vrijeme.
Načelnica Općine Vrsi Sandra Vukić, također nije krila zadovoljstvo zbog radova na projektu koji je od velikog interesa za općinu.
– Od samog početka funkcioniranja Općine Vrsi nastojimo uhvatiti korak s ostalim razvijenim općinama i prednjačiti po razvoju infrastrukture i svih sadržaja koje treba imati današnje suvremeno društvo. Dugo godina postojala je ideja među mještanima Vrsi da se podigne kapelica koja bi služila kao mrtvačnica. No, nikad se u tome nije uspjelo, a Općina će sada kao investitor dovršiti tu davno započetu gradnju kapelice, obećava načelnica Vukić, dodajući da je bilo potrebno prikupiti dokumentaciju za legalizaciju objekta i postavljanje priključka struje i vode te će se nakon toga ići na sanaciju u skladu s onim što propisuje struka.
Također je rekla da će se urediti okoliš pored zgrade, izgraditi parking s prikladnim pristupom.
Kompletna investicija financirat će se iz Općinskog proračuna, a za završetak radova bit će potrebno utrošiti oko 350 tisuća kuna. U to je uključena izrada dokumentacije, postavljanje priključka struje i vode, uređenje okoliša, mijenjanje krova, postavljanje hladnjaka, kao i sve ostale radove koji su potrebni da bi objekt bio u funkciji.
Završetak radova očekuje se za dva do tri mjeseca te će zgrada mjesne kapelice dobiti novi izgled, kao i svu opremu koja je potrebna da bi bila spremna za korištenje.