Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Dokumentacija Poliklinike ide na reviziju

12.10.2010. 22:00
Dokumentacija Poliklinike ide na reviziju


U tijeku je usklađivanje cjelokupne dokumentacije. Kad to bude završeno, što se očekuje do kraja tjedna, dokumentacija se šalje Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi, dakle, revizorima, govori dr. Nakić


Nakon višemjesečnog kašnjenja završeno je preprojektiranje glavnog projekta, odnosno korekcija projektne dokumentacije za polikliniku na zadarskoj Relji gdje su radovi, zbog nepoštovanja ugovora između Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i tvrtke “Alkom” iz Splita, obustavljeni prije više od godinu dana.
Podsjetimo, nastavak radova, odnosno realizacije projekta na koji Zadar čeka više od 20 godina, očekivao se tijekom srpnja ili kolovoza, no rokovi su prolongirani do daljnjega zbog kašnjenja preprojektiranja glavnog projekta, odnosno korekcije projektne dokumentacije.
Sada, kada je konačno završeno preprojektiranje glavnog projekta, kako pojašnjava dr. Dario Nakić, ravnatelj zadarske Opće bolnice, ide se na usklađivanje cjelokupne dokumentacije. Nakon toga, što se očekuje do kraja ovog tjedna, cjelokupna dokumentacije ide na reviziju i u Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi. Dr. Nakić, unatoč višemjesečnom probijanju rokova, i dalje je optimističan te očekuje da bi radovi mogli početi kroz mjesec ili dva.
Naime, na nedavno održanim sastancima s predstavnicima iz Ministarstva zdravstva i “Progradinga” i “Alkoma”, dakle, investitorima, projektantima i izvođačima radova, niti u jednom trenutku nastavak radova nije doveden u pitanje. Stoga, spekulacije o upitnosti nastavka radova, koje se nerijetko javljuju zbog promjena na gradilištu na zadarskoj Relji, čini se, nemaju nikakve osnove.
– Preprojektiranje glavnog projekta konačno je završeno. U tijeku je usklađivanje cjelokupne dokumentacije. Kad to bude završeno, što se očekuje do kraja tjedna, dokumentacija se šalje Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi, dakle, revizorima. Ako revizija bude zadovoljna s dorađenom projektnom dokumetacijom, a njihovo mišljenje može se čekati i nekoliko mjeseci, radovi će se brzo nastaviti, govori dr. Nakić, koji se nada da će “Alkom” uskoro dobiti zeleno svjetlo za nastavak radova na zadarskoj poliklinici.