Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Dugootočani ostali bez mjesta na trajektu

12.10.2010. 22:00
Dugootočani ostali bez mjesta na trajektu


Dugootočani, vikendaši, domaći i strani gosti, još jednom su se kao mnogo puta do sada u posljednje vrijeme osjetili zapostavljenima. Naime, nakon što su trajektom Supetar doveli svoje osobne automobile na Dugi otok i kupili povratnu kartu za nedjelju 10. listopada, nisu uspjeli ući na posljednji trajekt, već su bili prisiljeni ostati na Dugom otoku do ponedjeljka ujutro.
Putnici su bili ogorčeni jer smatraju da je bilo rješenja za njihov povratak. Umjesto Supetra, koji može primiti 105 automobila, mogao se poslati Juraj Dalmatinac, koji prima oko 120. Ugljancima bi to značilo dvadesetak minuta čekanja više, no Dugootočanima je to značilo cijeli dan. Također, postavlja se pitanje zašto se dopuštao ukrcaj dugačkim i robusnim šleperima na relaciji Brbinj- Zadar?.
Da prema Dugootočanima vlada maćehinski odnos već dugo pokazuje i primjer nekadašnje Međunarodne trajetne linije Ancona-Brbinj-Zadar i obrnuto. Zbog gaza i nemogućnosti pristajanja u mjesto Brbinj, iznajmljivači su ostali su bez velikog broja talijanskih turista i pedeseatk tisuća noćenja po sezoni. Ta agonija traje već punih sedam turističkih sezona, a rješenja još uvijek nema na vidiku.