Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

KRG Sirena donosi Zadranima ritmičku gimnastiku

12.10.2010. 22:00
KRG Sirena donosi Zadranima ritmičku gimnastiku


Organizatori su istaknuli da je ulaz na natjecanje besplatan te su pozvali Zadrane da u što većem broju dođu bodriti svoje natjecateljice
Klub ritmičke gimnastike Sirena iz Zadra domaćin domaćin je prvog međunarodnog turnira u ritmičkoj gimnastici Sirena Cup 2010. koji će se održati 16. listopada u velikoj dvorani Sportskog centra Višnjik s početkom u 9 sati.
Svečano otvorenje turnira zakazano je za 12.30 sati, a proglašenje pobjednika i dodijela medalja trebala bi biti oko 19 sati, kada bi turnir trebao i završiti.
– Na turnir bi trebalo doći oko 200 natjecateljica koje će se natjecati u individualnim kategorijama i grupnim vježbama. Dolazak na turnir potvrdili su svi hrvatski klubovi ritmičke gimnastike, te klubovi iz Litve, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Češke Republike i Slovenije, najavili su na današnjoj konferenciji za novinare Edis Sinovčić, dopredsjednik te Milan Vuković, tajnik kluba ritmičke gimnastike Sirena. Najavili su da će se iz kluba domaćina natjecati svih 14 natjecateljica te da očekuju do pet medalja. Naime, prošle godine, natjecateljice su sa svakog natjecanja donosile medalje, pa tako očekuju i ove godine.
Natjecateljice će se natjecati u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj kategoriji, kao i u mlađim kadetkinjama, mini i baby kategoriji, u rasponu od 5 do 19 godina starosti. Prvi međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici Sirena Cup 2010. organizira se uz potporu Grada Zadra i Zadarske županije.
Inače, klub ritmičke gimnastike Sirena djeluje dvije i pol godine, a trenutno ima stotinjak djevojčica, od kojih je 14 u netjecateljskom pogonu, a ostale su u rekretivnom programu ili u školi ritmičke gimnastike.
Organizatori su istaknuli da je ulaz na natjecanje besplatan te su pozvali Zadrane da u što većem broju dođu bodriti svoje natjecateljice. Dodali su kako građani mogu doći tijekom cijeloga dana te da u dvoranu uđu na ulaz D.