Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Turisthotelov Zaton izvan konkurencije

12.10.2010. 22:00
Turisthotelov Zaton izvan konkurencije


Turisthotelov autokamp Zaton uz kamp Park Umag dobili su priznanje izvan konkurencije kao redoviti višegodišnji dobitnici najviše nagrade Konfederacije talijanskih kampera
Hrvatskim kampovima već godinama redovito stižu priznanja iz Italije, točnije iz krovne talijanske udruge kampera Confederazione Italiana Campeggiatori (Confedercampeggio). Tako je i nedavno šest hrvatskih kampova zaslužilo tradicionalne nagrade te neprofitne udruge, jedne od najstarijih organizacija kampera u Italiji.
Riječ je o nagradama za ekologiju i kvalitetu koje su dobili kampovi Alan Paklenica, Stobreč Split, Zablaće iz Baške na otoku Krku, Kovačine s Cresa, Soline u Biogradu na moru i kamp Poljana na Malom Lošinju. Kampovi su nagrade dobili zahvaljujući referendumu članova.
Posebne nagrade dobili su kampovi Zaton Nin i Park Umag za kvalitetu izvan konkurencije, jer im je Confedercampeggio te nagrade dodjeljivao nekoliko puta u prošlim godinama. Ovogodišnje nagrade su dodijeljene u Vicenzi, 9. listopada 2010.
Nagrada je tim više zanimljivija jer dolazi iz ruke korisnika usluga kampera, a ove godine uručila ju je u Vicenzi Gordana Biljetina, predstavnica Hrvatskog konzulata iz Trsta. Skupu je prisustvovalo 20-ak hrvatskih kampova, regionalni ministar za turizam te brojni novinari, a održana je i press konferencija i radionica te je podijeljeno desetak tisuća brošura i kamping informativnih mapa.
Ta krovna udruga talijanskih kampera osnovana je 1950. godine, a danas okuplja 189 klubova, 18 regionalnih federacija i više od 21.000 obitelji. Od 1957. izdaje časopis “Il Campeggio Italiano” koji se tiska u 30.000 primjeraka, a u suradnji s 2538 vlasnika talijanskih kampova vodič “Guida Camping d’Italia” te vodič “Aree di Sosta e Agricamper”. Ove godine je časopis “Il Campeggio italiano” dodijelio i posebno priznanje Jerku Sladoljevu, direktoru TOP CAMPING UDRUGE čije je kamp Zaton iz Nina i Turisthotel osnivač u kategoriji eksperta za ekonomiju turizma, a kao zahvalu za pisanje i dugogodišnju suradnju u ovom časopisu.
Confedercampeggio surađuje s Kamping udrugom Hrvatske (KUH) i s TOP KAMPING UDRUGOM HRVATSKE s kojima je i potpisao sporazum po kojemu njezini članovi ostvaruju pogodnosti u kampovima tih udruga.
Svoju 60. godišnjicu Confedercampeggio je, među ostalim, obilježio ove godine i u suradnji s TOP CAMPING UDRUGOM u kampu Pila na otoku Krku.