Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Fabijaniću potvrđen društveno korisni rad kao kazna zbog posjeda heroina

12.10.2011. 22:00
Fabijaniću potvrđen društveno korisni rad kao kazna zbog posjeda heroina


Nevjenčanom bračnom paru s Paga Vrhovni je sud u cijelosti potvrdio presudu koja im je na Županijskom sudu u Zadru izrečena zbog zloporabe opojnih droga. Nedjeljko Fabijanić osuđen je na dvomjesečni dobrotvorni rad, a Tatjana Vukelić oslobođena je krivnje


Vrhovni sud Republike Hrvatske u cijelosti je potvrdio presudu Županijskog suda u Zadru kojom je Nedjeljko Fabijanić (37)osuđen na 60 dana društveno korisnog rada zbog zloporabe opojnih droga, kao i oslobađajuću presudu za njegovu nevjenčanu suprugu Tajanu Vukelić (30) kojoj se u istom sudskom postupku i radi istoga kaznenog djela sudilo.
Vukelić je oslobođena krivnje zbog nedostatka dokaza, a dokaza je nedostajalo za nedvojbeno dokazivanje je li 9,69 grama heroina koje su policajci pronašli kod nevjenčanog para, uopće bilo namijenjeno daljnjoj prodaji. Stoga je Fabijanić na koncu osuđen samo zbog posjeda opojne droge, a osim izrečene kazne, sud mu je naložio i obavezno liječenje od ovisnosti jer se, prema njegovu vlastitom iskazu pred sutkinjom Dijanom Grancarić, on već liječio te je duže vrijeme bio na heptanonskoj terapiji od 12 tableta dnevno.
Nevjenčani par, podsjetimo, bio je optužen za preprodaju heroina nakon što su ih zadarski policajci zaustavili početkom veljače prošle godine u njihovu automobilu nedaleko od “male pošte”. Kod njih su tada pronašli 9,69 grama heroina koji im je Vukelić dobrovoljno predala.
Policajci su do njih došli tajnim praćenjem i prisluškivanjem drugog Pažanina koji je već bio osuđivan zbog droge i za kojeg su osnovano sumnjali da se dilanjem heroina bavi i dalje. S obzirom da su on i Fabijanić nekoliko puta kontaktirali, policajci su praćenje i nadzor proširili i na njega, te su ga na taj način i uhvatili. Drogu su zatekli kod Tatjane Vukelić koja im je paketić dobrovoljno predala čim su ih zaustavili. U svojoj obrani Fabijanić je naveo kako je tih dana imao obiteljskih problema pa je dogovorio kupnju heroina za osobnu uporabu. Istaknuo je kako je suprugu poveo sa sobom, no da ona nije znala po što idu. Istu priču ponovila je i Vukelić iznoseći svoju obranu, a naglasila je i kako ona nikad nije bila ovisnica niti je imala ikakvog posla s drogom.