Projekt vrijedan 19,5 milijuna kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ
Bager je napokon zakopao

Stotinjak metara od uvale Dugovača u Dragama došli su teški građevinski strojevi, započeli su vidljivi građevinski radovi na izgradnji kanalizacijskog sustava Biogradske rivijere Podsustav naselja Drage-II faza i Podsustav servisne zone Pakoštane. Riječ je o projektu vrijednom 19,5 milijuna kuna od kojih se po 45 posto osigurava EU programima EIB i CEB, dok Općina Pakoštana sudjeluje s 10 posto. Projekt predstavlja sekundarne radove mjesnog kanalizacijskog sustava odvodnje fekalnih voda u Dragama i servisnoj zoni Pakoštane. Radove izvodi Centrogradnja d.o.o., Zagreb, a rok je kraj 2016. godine.

- U drugoj fazi podsustava Drage i servisne zone Pakoštane radi se o 3.645 metara mjesne kanalizacijske mreže, izgradnji crpne stanice i rekonstrukciji postojeće vodovodne mreže, naglašava pakoštanski načelnik Milivoj Kurtov, dodajući kako je kanalizacijski sustav Pakoštana i Draga "težak" gotovo 30 milijuna kuna.

Pakoštane su velikim dijelom, oko 90 posto riješile sustav odvodnje, najviše u Zadarskoj županiji. Sad je na redu druga faza kanalizacijskog sustava Drage koje leže na obali Jadranskog mora i Vranskog jezera.

- Riječ je o radovima u sklopu kanalizacijskog projekta Biogradska rivijera za koje je Općina Pakoštane dosad osigurala oko 9 milijuna kuna uz sufinanciranje iz pretpristupnih fondova Europske unije, mjera 301 IPARD, EU fondova i vlastitih sredstava, objašnjava Slave Stojanov iz Općine Pakoštane.

- Zasad je izrađeno 2.500 metara gravitacijskog cjkevovoda na Jadranskoj magistrali, 1.200 metara tlačnog cjevovoda, 350 metara mreže u uvali Dugovača te crpne stanice Drage i Čelinka.

Kanalizacijski sustav Biogradska rivijera u vrijednosti od oko 100 milijuna kuna obuhvaća šest priobalnih mjesta: Drage, Pakoštane, Biograd na Moru, Sv. Filip i Jakov, Turanj i Sv. Petar.

- U tijeku su radovi na izgradnji I. faze kanalizacijske mreže podsustava Sv. Petar uz Jadransku magistralu od Turnja u vrijednosti od 10 milijuna kuna. Radi se o magistralnom i tlačnom cjevovodu uz paralelnu izgradnju kućnih priključaka i drugih spojeva kao i izgradnji crpnih stanica "Sv. Petar 1" i "Kulina Uvala" sa svim strojarskim i elektro radovima, kaže Marin Colić, direktor biogradskog Komunalca.

U vrijednosti od 13,8 milijuna kuna radi se i na izradi studijsko-projektne dokumentacije za Projekt razvoja sustava vodoopskrbe i odvodnje aglomeracija na području bivše Općine Biograd. Projekt je vrijedan preko 45 milijuna eura ili oko 350 milijuna kuna.

- Uskoro počinju radovi na sekundarnoj kanalizacijskoj mreži u Biogradu na Moru u vrijednosti 25 milijuna kuna, najavio je Marin Colić, dodajući kako je vrijednost projekta druge faze kanalizacije, sekundarnih mreža u Turnju i Sv. Filip i Jakovu je oko 30 milijuna kuna.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno