Ministrica Žalac otvorila unikatnu repliku antičkog tijeska za masline u Mulinama

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Završetak projekta Avantura otok
Avantura otok, rekao je Lucin je zapravo kruna njegove ideje stare 20 godina u kojoj se na jedan način spaja održivi razvoj i turizam, lokalitete svjetla i tame, ali i one koje neobično podsjećaju na lokalitete iz popularne TV serije Games of Thrones
Marin GOSPIĆ
Završetak projekta i početak Avanture službeno je otvorila ministrica Gabrijela Žalac

Ministrica regionalnog razvoja i europskih fondova Gabrijela Žalac otvorila je u petak unikatnu repliku antičkog tijeska za masline u Mulinama na otoku Ugljanu. Simbolički je tako objavljen završetak projekta Avantura otok u kojeg je uloženo oko 2 milijuna kuna. Riječ je o projektu kojim se namjeravaju urediti i obilježiti maslinski i biciklistički putovi uz izradu nove biciklističke karte i mobilne aplikacije. Projektom se postavljaju odmorišta i vidikovci na nekim od najatraktivnijih pozicija u zaleđu otoka.

O projektu je govorio njegov idejni začetnik Mladen Lucin. Avantura otok, rekao je Lucin je zapravo kruna njegove ideje stare 20 godina u kojoj se na jedan način spaja održivi razvoj i turizam, lokalitete svjetla i tame, ali i one koje neobično podsjećaju na lokalitete iz popularne TV serije Games of Thrones.

- Jedna okosnica projekta je tvrđava Sv. Mihovil a druga, baš ovaj antički tijesak izgrađen uz rimsku villu rusticu. Uređenjem i obilježavanjem biciklističkih puteva dobit će se dodatna ponuda na otoku Ugljanu, jer na zadarsko područje svake godine stiže sve više gostiju vezanih uz cikloturizam. Partneri na projektu su Turistička zajednica Općine Preko te LAG Mareta. Dugoročni je cilj je da se mrežom biciklističkih staza poveže cijeli otok Ugljan te Pašman. Avantura otok je svojevrsni marketing prostora ruralnog dijela otoka Ugljana. Cilj je prezentirati prednosti središnjeg dijela otoka koji ima dosta atrakcija koje su dosad bile nepoznate ili nedostupne, poput mreže rimskog agera i arheoloških nalazišta, ali i brojnih suhozida, vidikovaca, bara i ostalih prirodnih atrakcija. Povezat ćemo biciklističkim putevima cijelu trasu od Ugljana do Preka, koja će ići paralelno uz glavnu cestu koja prolazi kroz otok Ugljan, rekao je između ostalog Lucin.

Načelnik Općine Preko Jure Brižić je rekao da projekt uključuje uređenje puteva i odmorišta koji će služiti razvoju cikloturizma.

- Ujedno će koristiti našim mještanima da lakše dođu do svojih maslinika, te ćemo time pomoći u revitalizaciji dijela zapuštenih maslinika i lakšem obrađivanju postojećih. „Insula ager Visitatio“ samo je jedna faza većeg projekta "Avantura otok", kojim u budućnosti namjeravamo prezentirati naš otok kao destinaciju sportsko-rekreativnog turizma s bogatom kulturnom baštinom, jer ćemo tako privući turiste u pred i post sezoni, rekao načelnik Brižić.

Ministrica Žalac je izrazila nadu da će ovaj projekt biti objedinjen projekt i drugih otoka. U ovaj integrirani turistički projekt, njeno je ministarstvo uložilo 1.130.000 kn.

- Sigurna sam da će ovi vidikovci, 2.000 godina stari antički nalaz, biciklističke staze, unaprijediti lokalnu zajednicu, a Avantura otoka će doprinijeti brendiranju Ugljana kao otoka za sport i kulturni turizam, dodala je ministrica Žalac.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)

Komentari

Slika korisnika Zlobwaype
If you’re interested in winning millions, then I’m here to help! At <a href=skyliteboom.com>Casino</a> you can play over 450 world-class games and I’m giving you an exclusive Welcome Bonus to get you stuck into winning. Use it today to increase your chances of hitting our jackpots. All you have to do is <a href=skyliteboom.com>sign up today</a> and watch the rewards come rolling in. skyliteboom.com <a href=skyliteboom.com>Prepare to hit the big time</a> <a href=skyliteboom.com>Hacer giros para ganar millones</a> <a href=skyliteboom.com>Holen Sie sich spinnen, um Millionen zu gewinnen</a> <IMG>http://i63.tinypic.com/ofdmds.jpg</IMG>