Pijan (20) izazvao prometnu pa pobjegao s mjesta nesreće

Slika korisnika valentinam
U četvrtak u Zadru dvije prometne nesreće
U prometnoj nesreći koju je prouzročio dvadesetogodišnjak alfa romeom lakše su ozlijeđeni vozač audija i 14-godišnje dijete iz audija
Goran ŠIMUNOV

U razmaku od svega 15 minuta u četvrtak su se u večernjim satima dogodile dvije prometne nesreće u kojima su lakše ozlijeđene četiri osobe. Na Obali kneza Branimira u 21 sat vozač (54) citroena zadarskih registarskih oznaka u jednom je trenutku odlučio skrenuti lijevo na parkiralište te je oduzeo prednost motoru marke suzuki kojim je iz suprotnog smjera upravljao 44-godišnjak. U sudaru motora i automobila lakše je ozlijeđen vozač motora, a vozaču automobila slijedi optužni prijedlog zbog izazivanja prometne nesreće.

Druga nesreća dogodila se u 21.15 sati na raskrižju ulica Dr. Franje Tuđmana i 112. brigade.

- Nesreću je izazvao 20-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 1,77 promila vozio alfu romeo zadarskih registarskih oznaka te je u oštrom zavoju, zbog neprilagođene brzine u kočenju, prešao na drugu stranu ceste te se sudario s audijem zadarskih registarskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 39-godišnjak. Vozač alfe pobjegao je s mjesta nesreće, ali su ga policajci uhitili vrlo brzo iza toga na Voštarnici u Ulici Put Murata i priveli u prostorije policije na triježnjenje te se jutros nad njim provodi kriminalističko istraživanje, rekao je glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan. Dvadesetogodišnjeg mladića za sada se istražuje zbog izazivanja prometne nesreće, vožnje pod utjecajem alkohola i bijega s mjesta nesreće, a u suradnji s Državnim odvjetništvom policija će utvrditi i ima li u ovom slučaju kaznene odgovornosti.

- Postoji indicija da je u ovom slučaju počinjeno i kazneno djelo obijesne vožnje, rekao je Žodan, a ako istraživanje potvrdi indiciju 20-godišnjaku slijedi i kaznena prijava.

U toj prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni 39-godišnji vozač audija i 14-godišnje dijete iz audija.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika mete
Moguće je da se je vozač sekundu prije sudara onesvijestio, te se sekundu kasnije osvijestio i nastavi voziti i ničeg se na sjeća. NIJE KRIV.