Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Osijek resetirao Cibonu i napunio zadarske baterije za Krku

13.10.2019. 10:01


Dobro je da smo vratili pozitivno ozračje, to je bilo najbitnije u večerašnjoj utakmici – s tim riječima je zaključio osvrt trener Zadra Ante Nazor nakon 42 razlike protiv Vrijednosnica Osijek na Višnjiku u 3. kolu HT Premijer lige. Utakmica u kojoj se domaći sastav igrao mačke i miša sa slavonskim prvoligašem i donekle popravio nastalu štetu iz derbija s Cibonom te kupio potrebno samopouzdanje pred sutrašnji iznimno bitan dvoboj kontra Krke iz Novog Mesta u regionalnoj ligi.


Proigrao Farr
Pristup je od početka kod igrača Zadra bio na željenoj razini, pa je i sam tijek utakmice išao u smjeru najboljih želja stručnog stožera. Razlika je rasla od prvih minuta uz nekoliko sekvenci u kojima su Osječani uglavnom preko jedinog raspoloženog igrača, Andrije Ćorića, uspijevali održavati se na 10-ak poena zaostatka. Ipak završnica prvog poluvremena te otvaranje nastavka bili su dostatni za konačno lomljenje gostujućih nada da mogu do egal završnice kao što su primjerice uspjeli u tom naumu protiv Cibone u 1. kolu. Ipak je u zadarskim redovima bilo više raspoloženih pojedinaca, pa i kvalitete, da se cijela priča zaključi nakon 20-ak minuta i u tom preostalom periodu na svoje su mogli doći i oni igrači s klupe. Prvenstveno je zadarsku družinu predvodila bekovska linija Junaković i Allen s 34 kombinirana poena dok je Nazor po prvi put ove sezone dobio i unutarnju igru od obojice nominalnih centara, Stefana Fundića i Jamesa Farra. Ovaj potonji je prikazao najbolju igru od kad je stigao na Višnjik s 14 ubačaja i 9 skokova što sigurno veseli pred nadolazeće teške utakmice. Iako je obrana picka još uvijek bolna točka nakon ovako visoke pobjede ne bi trebalo tražiti dlake u jajetu, bar što se tiče navijačkog puka, ali iz perspektive trenera tako nešto je teško izbjeći. Zato je Nazor unatoč jednosmjernoj ulici u Krešinom domu protiv Osijeka imao mnoge kritike na račun svojih štićenika.
– Imali smo dva teška gostovanja i možda je dobro da je ova utakmica došla baš sada da se resetiramo pred Krku. Nisam baš zadovoljan jer smatram da imamo veliki prostor da momčad ide gore. U svakom trenutku trebamo težiti da bolje izgledamo, prvenstveno u obrani. I u ovoj smo utakmici imali dosta problema u obrani jedan na jedan i u ‘pick and roll’ situacijama. To moramo drastično popraviti, već od sutra kad nam ovdje stiže Krka – kazao je Nazor dok je optimizam podignut i u svlačionici.


Bitna pobjeda
Jedan od najkonstantnijih Nazorovih igrača na otvaranju sezone Stefan Fundić i protiv Osječana je bio na visini zadatka. Utrpao je 17 poena i dokazao da se radi o igraču koji donosi kvalitet više na terenu.
– Ovo je bitna pobjeda za nas, da uđemo u pozitivnu atmosferu nakon dva poraza. Nadam se da će ovo biti početak pobjedničkog niza. Igrali smo dobro, ali mislim da ovo nije naš maksimum i da možemo puno bolje. Tome ćemo težiti već od utakmice s Krkom – konstatirao je 199 cm visoki centar Zadra na kojem se nimalo ne osjeća faza aklimatizacije na novu sredinu već se ponaša i djeluje kao da je godinama član kluba s Višnjika.
– Prezadovoljan sam. Sve ide kako treba i nadam se da će tako biti do kraja sezone i da će to pratiti i dobri timski rezultati – zaključio je Fundić.
 
 




Lovre Bašić: Najgora utakmica koju sam mogao odigrati


U taboru Osječana nisu mogli biti nimalo zadovoljni s katastrofalnom predstavom na Višnjiku. Očekivao se jaki otpor više nego solidne momčadi pod vodstvom Domagoja Kujundžića, no dogodilo se klasično »spuštanje gaća« već nakon 20 minuta igre.
– Drugo poluvrijeme se nismo ni pojavili. Bolje bi bilo da nismo ni izišli iz svlačionice. Cilj nam je bio odigrati pošteno do kraja i izgubiti sa što je moguće manjom razlike. Vidjeli smo da vrag ide po svoje. Ali nismo uspjeli ni u čemu. Nadigrali su nas, razbili su nas i to je to – kazao je Kujundžić dok je najzanimljiviji za malobrojno gledateljstvo u Krešinom domu sigurno bio bivši kapetan Zadra Lovre Bašić koji od ove sezone brani boje ‘brokera’ iz Osijeka. Njegov nastup bio je više nego ispodprosječan te je u 35 minuta uspio ubaciti tek 7 poena uz 2 skoka, 6 asistencija te 5 izgubljenih lopti.
– Čestitao bih Zadru na pobjedi i sjajnoj utakmici. Ovo je naša najgora utakmica od početka priprema, i u napadačkom i u obrambenom dijelu. Mislim da smo u prvom poluvremenu imali neku šansu, ali promašili smo puno zicera te su nam lopte ispadale iz ruke. Da nije bilo toga mogli smo biti u egalu, ali oni su otišli na 15 razlike. Drugi smo dio loše otvorili i poslije smo gledali odrađivanje posla – osvrnuo se Bašić na sami tijek utakmice otkrivši kako je povratak na Višnjik u dresu gostujuće momčadi ipak ostavio traga na njegovoj igri.
– Nije bilo normalno igrati. Nije mi bilo svejedno. Ali, to je sport. Bit će još takvih utakmica. Trebam odigrati puno bolje. Ovo je vjerojatno najgora utakmica koju sam mogao odigrati.