Capak najavio stroge sankcije za kršenje novih mjera, novčane kazne su ogromne

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Inspektorat ide u kontrolu
Autor: 
Sad postoji mogućnost kažnjavanja, ako inspektor utvrdi, 20-70 tisuća kuna za pravnu osobu, rekao je Krunoslav Capak
Davor Kovačević
Krunoslav Capak

Nacionalni stožer civilne zaštite od jučer je uveo mogućnost novčanih kazni za pravne osobe koje se ne pridržavaju njihovi odluka i mjera. Prema Krunoslavu Capaku, dosad smo imali preporuke, ali od jučer Stožer ima odluke koje podliježu djelovanju državnog inspektorata.

“U donošenju mjera je sudjelovao i glavni državni inspektor Mikulić i upoznat je sa kontrolom. Danas nas čeka odluka gdje će inspektorat imati veliku ulogu jer će provoditi kontrolu. Sad postoji mogućnost kažnjavanja, ako inspektor utvrdi, 20-70 tisuća kuna za pravnu osobu”, rekao je Capak za Dnevnik Nove TV.

Dodao je kako još ne postoji odredba za kažnjavanje fizičkih osoba, ali u zakonu postoji mogućnost poveznice i o tome se sada razgovara.

Danas odluka o radnom vremenu kafića

Od jučer je nošenje maski obavezno u zatvorenim prostorima, osim u teretanama. Stožer komunicira s predstavnicima fitness industrije, rekao je Capak, ali još nisu razgovarali o mogućnostima nošenja maski u teretani.

“Teretane nisu na spisku. Za vrijeme vježbanja nije moguće nositi masku, ali za vrijeme boravka u prostorijama bi se moglo. Još nismo o tome razgovarali”, rekao je Capak.

Najavio je da će Nacionalni stožer danas donijeti odluku o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, koja će vrijediti u svim županijama.

Osvrnuo se na predstojeći blagdan Svih svetih pa rekao da su lokalne stožere zamolili da pripreme češću frekvenciju autobusa i ograničavanje broja ljudi, a ako bude potrebno, Stožer će propisati mjere. Smatra kako treba prorijediti kioske s cvijećem i svijećama ispred groblja, jer se i oko njih, kaže, stvaraju gužve.

Kreće cijepljenje protiv gripe

Oxfordsko cjepivo moglo bi  brzo dobiti odobrenje, a Hrvatska je već spremna za skladištenje i distribuciju jer se predbilježila za cjepivo zajedno s Europskom komisijom.

“Imamo pripremljeno skladištenje i funkcioniranje distribucijskog centra, prva tranša bila bi od 200 do 400 tisuća doza”, kazao je Capak.

Krajem tjedna najavljuje početak cijepljenja protiv gripe.

“Prva tranša je u Hrvatskoj i distribuira se i očekuje se krajem tjedna cijepljenje. U prvoj tranši osigurano je 250.000 doza za ranjive skupine”, rekao je Krunoslav Capak za Dnevnik Nove TV.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno