Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Skrivao i snajper? U kući napadača s Markovog trga nađeno oružje i streljivo, priveden je i njegov otac

13.10.2020. 08:26


Policija je obavila pretres kuće napadača na policajca na Markovu trgu u selu Kletiše nedaleko Kutine.
N1 je objavio neslužbenu informaciju kako je policija u pretresu nekoliko objekata i osobnog automobila obitelji napadača na policajca na Markovu trgu pronašla određenu količinu streljiva i oružja, uključujući oružje s optičkim ciljnikom.
Kriminalističko istraživanje još traje, a pritvorskom nadzoru trebao bi biti predan i otac napadača i to zbog nezakonitog držanja oružja.
Ravnatelj policije Nikola Milina rekao je jutros za HRT kako je ranjeni policajac na intenzivnom liječenju, ali u stabilnom stanju. I on je potvrdio da je pretragom mjesta prebivališta počinitelja u Kutini pronađena veća količina streljiva i oružja. Pravi motiv jučerašnjeg napada se još istražuje.
Naglasio je da su jučer 3 policijska službenika bila ugrožena – onaj koji je ranjen, drugi koji je upotrijebio vatreno oružje i treći koji je bio tamo. Na mjestu gdje su pronašli počinitelja, pronađeno je i kratko vatreno oružje.
Potvrdio je i kako su na Markovom trgu postavljene fizičke prepreke i da se do njegovog središnjeg prostora ne može “bez opravdanog razloga”. Kaže kako su ovo prve mjere dok se ne dođe do trajnog rješenja.