Stojanov: Možemo koalirati sa svima, osim s rigidnom desnicom

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Predsjednik HNS-a Predrag Štromar u Zadru dao naputak za lokalne izbore
Istaknuto je da svaka županijska organizacija, kao i sve podružnice, imaju dozvolu predsjednika stranke da mogu na izbore izići i u koaliciji i samostalno, samo ne s rigidnom desnicom. Mogu razgovarati i sa HDZ-om, SDP-om ili HSLS-om i podružnicama je ostavljeno da same o tome odlučuju, kaže čelnik ŽO-a
Vedran SITNICA
Milan Stojanov

Predsjednik HNS-a, Predrag Štromar u nedjelju je u Zadru održao sastanak sa županijskim rukovodstvom i predstavnicima stranačkih podružnica kako bi analizirali situaciju Županijskom odboru. Tema sastanka bili su i lokalni izbori za koje je lokalna organizacija već najavila samostalan izlazak, raskidajući dugogodišnje partnerstvo sa SDP-om.
Nakon sastanka u Zadru usljedit će analiza u Središnjem odboru, no predsjednik Županijskog odbora Milan Stojanov, kaže kako je rukovodstvo zadovoljno situacijom u Zadru:
- Istaknuto je da svaka županijska organizacija, kao i sve podružnice, imaju dozvolu predsjednika stranke da mogu na izbore izići i u koaliciji i samostalno, samo ne sa rigidnom desnicom. Mogu razgovarati i s HDZ-om, SDP-om ili HSLS-om i podružnicama je ostavljeno da same o tome odlučuju. Što se tiče stanja u stranci, predsjednik je obišao 16 županija te će obići još njih šest, nakon čega sljedi sjednica Središnjeg odbora na kojoj će se napraviti analiza stanja na terenu. Što se tiče stanja u našoj organizaciji, predsjednik nam je rekao da je zadovoljan stanjem u Županijskom odboru te se nada da ćemo ponoviti rezultate sa zadnjih lokalnih izbora na kojima smo dobili dvadesetak gradskih, općinskih i županijskih vijećnika - ističe Stojanov.
Unatoč Štromarovom »blagoslovu« o koaliranju sa ostalim strankama, HNS-ove najjače podružnice u Zadarskoj županiji na izbore će ipak izići samostalno. Iako nam je iznio plan po kojemu bi svaki kandidat sa liste morao okupiti stotinjak glasova, HNS-ovci će se ipak morati više potruditi s obzirom da su u pripremi odredbe po kojima će se broj vijećnika smanjiti. No, one moraju biti donijete šest mjeseci prije izbora te treba vidjeti hoće li ih Sabor na kraju i izglasati. Stojanov pak kaže kako se vode tek neformalni razgovori oko koaliranja, i to za podružnice koje na izbore neće samostalno.
Zaključuje kako je Štromaru dao detaljne podatke o stanju u Županijskom odboru te o broju održanih skupština i onih koje su u pripremi, napominjući kako, unatoč predsjednikovu zadovoljstvu stanjem u županijskoj organizaciji, uvijek ima prostora za napredak.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika mete
Ne postoji rigidna desnica ni ljevica, postoji trenutna RIGIDNA vlast SDSS-a ,HNS-a i njihovih sluga iz HDZ-a.