Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Stojanov: Možemo koalirati sa svima, osim s rigidnom desnicom

13.10.2020. 13:24


Predsjednik HNS-a, Predrag Štromar u nedjelju je u Zadru održao sastanak sa županijskim rukovodstvom i predstavnicima stranačkih podružnica kako bi analizirali situaciju Županijskom odboru. Tema sastanka bili su i lokalni izbori za koje je lokalna organizacija već najavila samostalan izlazak, raskidajući dugogodišnje partnerstvo sa SDP-om.
Nakon sastanka u Zadru usljedit će analiza u Središnjem odboru, no predsjednik Županijskog odbora Milan Stojanov, kaže kako je rukovodstvo zadovoljno situacijom u Zadru:
– Istaknuto je da svaka županijska organizacija, kao i sve podružnice, imaju dozvolu predsjednika stranke da mogu na izbore izići i u koaliciji i samostalno, samo ne sa rigidnom desnicom. Mogu razgovarati i s HDZ-om, SDP-om ili HSLS-om i podružnicama je ostavljeno da same o tome odlučuju. Što se tiče stanja u stranci, predsjednik je obišao 16 županija te će obići još njih šest, nakon čega sljedi sjednica Središnjeg odbora na kojoj će se napraviti analiza stanja na terenu. Što se tiče stanja u našoj organizaciji, predsjednik nam je rekao da je zadovoljan stanjem u Županijskom odboru te se nada da ćemo ponoviti rezultate sa zadnjih lokalnih izbora na kojima smo dobili dvadesetak gradskih, općinskih i županijskih vijećnika – ističe Stojanov.
Unatoč Štromarovom »blagoslovu« o koaliranju sa ostalim strankama, HNS-ove najjače podružnice u Zadarskoj županiji na izbore će ipak izići samostalno. Iako nam je iznio plan po kojemu bi svaki kandidat sa liste morao okupiti stotinjak glasova, HNS-ovci će se ipak morati više potruditi s obzirom da su u pripremi odredbe po kojima će se broj vijećnika smanjiti. No, one moraju biti donijete šest mjeseci prije izbora te treba vidjeti hoće li ih Sabor na kraju i izglasati. Stojanov pak kaže kako se vode tek neformalni razgovori oko koaliranja, i to za podružnice koje na izbore neće samostalno.
Zaključuje kako je Štromaru dao detaljne podatke o stanju u Županijskom odboru te o broju održanih skupština i onih koje su u pripremi, napominjući kako, unatoč predsjednikovu zadovoljstvu stanjem u županijskoj organizaciji, uvijek ima prostora za napredak.