Toni Gauta: "U sportu je iznimno važan "trokut" suradnje između roditelja, trenera i sportaša"

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Sportski psiholog, održao predavanje roditeljima polaznika Škole nogometa HNK Zadar
Nenad Opačić
Tema edukacije odnosila se na "trokut" suradnje u sportu između roditelja, trenera i sportaša

Hrvatski nogometni klub Zadar u planu i programu svoje Škole nogometa ima i povremene edukativne sadržaje namijenjene roditeljima. Tako je mag. psych. Toni Gauta, etablirani zadarski sportski psiholog koji je član Stručnoga stožera klupske Škole nogometa, ali i uspješno djeluje u Metanoia centru, u Press dvorani u Športskom centru Višnjik ovih dana održao još jedno zapaženo predavanje.

- Tema edukacije odnosila se na "trokut" suradnje u sportu između roditelja, trenera i sportaša – kaže Toni Gauta.

Iz njegova predavanja roditelji su, uz ostalo, mogli saznati i naučiti kako uspješno surađivati s trenerima.

- Naravno i ne samo to. Slušateljstvu sam predočio i kako će prema potrebi kritizirati trenere, ali da pri tomu ne dovode u pitanje i ne ruše trenerov autoritet.

Druga tema Gautina predavanja odnosila se na tzv. sendvič analizu utakmice.

- Riječ je o tomu da sam slušateljima predočio kako roditelj može ispravno komunicirati sa sportašem nakon njegove nedovoljno dobre izvedbe ali da ne smanjuje samopouzdanje i motivaciju za natjecanjem.

Na koncu, treća tema govorila je o praktičnim idejama za roditelje.

- Kako, recimo, unutar 21 dana stvoriti pozitivne navike koje dugoročno grade karakter sportaša i konstruktivno utječu na gradnju pozitivne slike o samom sebi.

Nakon predavanja uslijedio je i razgovor slušatelja i predavača kojom su prilikom roditelji saznali i saznati dodatne informacije koje su ih zanimale.

- Najviše ih je zanimalo kako svojim primjerom mogu utjecati na unutarnju motivaciju sportaša da bi ga što dulje zadržali u sportu, te pomogli mu ostvariti vlastiti potencijal – zaključio je Toni Gauta.

Ovakva i slična predavanja u planu i programu Škole nogometa HNK Zadar nastavit će se tijekom cijele sezone. (HNK Zadar)

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno