Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

U Zadru i u Biogradu po jedna osoba preminula s koronavirusom

13.10.2021. 09:24


U Zadarskoj županiji 85 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije su osobe preminule. U Općoj bolnici Zadar s koronavirusom preminuo je muškarac u dobi od 62 godine, a u biogradskoj bolnici žena u dobi od 96 godina, izvijestio je u srijedu Županijski stožer civilne zaštite.


Na covid odjelima Opće bolnice Zadar smješten je 21 pacijent od kojih je petero na respiratoru, dok je u Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu na liječenju 11 pacijenata oboljelih od koronavirusa.


Od novozaraženih osoba njih 45 je s područja grada Zadra, osmero ih je s područja općine Poličnik, petero s područja općine Sukošan, četvero s područja grada Benkovca, po troje s područja općina Posedarje i Sv. Filip i Jakov, po dvoje s područja grada Nina te općina Novigrad, Polača i Vir, a po jedna osoba je s područja gradova Biograda i Obrovca te općina Jasenice, Pakoštane, Preko, Privlaka, Ražanac, Tkon i Zemunik Donji.




Tijekom utorka testirano je 312 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 517 stanovnika, a od bolesti se oporavilo 26 osoba pa su trenutačno 232 aktivna slučaja koronavirusne bolesti na području Zadarske županije.


U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.