Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Bilo bi odlično u Rovinj putovati bez poraza

Autor: Šime Ćurko

12.11.2008. 23:00
Bilo bi odlično u Rovinj putovati bez poraza


Pred nama je još puno utakmica u kojima će trebati pokazati jesmo li spremni za viši rang – kaže Vrkić
Šest od šest. Nije baš stopostotni učinak jer je od 18 mogućih osvojeno 17 bodova, onaj jedan odnijela je Drenova u prvom kolu (pobjeda Zadra 3:2), ali početak je to za respekt. Odbojkašice Zadra u Prvoj B ligi imaju maksimalnih šest pobjeda i treće kolo zaredom vodeća su ekipa lige. Za sada ih prati Rovinj s identičnim učinkom (17 bodova, set razlika 18:4, Zadranke su bolje u omjeru poena 522:444, prema rovinjskih 538:460), a kvalitetu je potvrdila i trećeplasirana ekipa Matija Mesić iz Slavonskog Broda koja ima 15 bodova. Brođanke, koje u svojim redovima imaju dvije Amerikanke, bez bodova su ostale samo na Višnjiku gdje su izgubile 3:1.
– I mi smo malo iznenađene ovako dobrim početkom, premda smo se potajno nadali dobrom ulasku u sezonu. Naša kvaliteta je neupitna, to smo pokazali i prethodne dvije sezone kada smo također bile u vrhu ljestvice. Prijašnjih godina ispratili smo u Prvu ligu Vukovar pa Mladost iz Duge Rese, onda i Split 1700. Sada je valjda red da i mi sjednemo u vlak za viši razred – ističe Tamara Vrkić, uz Ninu Hrabrov, Lorenu Banić i Amy Lovrić najiskusnija Zadranka. No spomenuta četvorka zapravo je vrlo mlada, djevojke imaju tek 20 i pokoju godinu, što će reći da na Višnjiku imaju dobru bazu na kojoj mogu graditi možda i povijesni rezultat, jer prvo mjesto u Prvoj B ligi donosi izravan ulazak u Prvu A ligu. Vrkić igra na poziciji tehničarke i u svakom smislu na terenu je vođa zadarske ekipe. Od sedmog razreda, otkad je u odbojci, u Zadru nije bila (odigrala je svega nekoliko utakmica) samo jednu sezonu, 2005./06., što se itekako osjetilo u igri Zadra.
– Zbog obveza na građevinskom fakultetu u Zagrebu nisam mogla stalno putovati u Zadar na utakmice. Nakon toga vratila sam se u ekipu, treniram kad je to moguće četvrtkom i petkom, a vikendom igramo utakmice i tako već godinama.
Šanse Zadra za prvo mjesto Vrkić smatra realnim.
– Pred nama je još puno utakmica u kojima će trebati pokazati jesmo li spremni za viši rang. Naš je adut dugogodišnje zajedničko igranje u Prvoj B ligi, a ove sezone puno smo dobili s tim što su mlađe igračice stekle iskustvo i igraju jako dobro. Rovinj i Matija Mesić su uz nas sigurno glavni konkurenti za prvo mjesto, ali osim naših međusobnih utakmica vrlo važno će biti ne kiksati na utakmicama s ostalim konkurentima.
Pred Zadrankama je gostovanje u Osijeku u nedjelju, potom stiže Nova Mokošica pa slijedi put u Rovinj.
– Bilo bi odlično u Rovinj otići s osam pobjeda i pokušati tamo nešto napraviti. Do sada su nam gostovanja u Rovinju u pravilu bila najteža, općenito u Istri smo uvijek loše igrali. Ove sezone smo u Puli pobijedili Marčanu, sada je red došao i na Rovinj protiv kojeg bi nam odgovarao možda i poraz s malom razlikom.


 KRESOJA: DUGA JE ZIMA


Robert Kresoja 12 je godina na klupi Zadra. Iako mu je ekipa prva na ljestvici Kresoja je i dalje onaj stari, uvijek oprezan. Netko će reći i realan.
– Najvažnije je da ekipa ne osjeti nikakav pritisak, jer u suprotnom mogli bismo imati problema. Prijašnjih sezona sve smo radili u relativnom miru, a sada nas je naših šest pobjeda na početku dovelo do toga da svi pitaju idemo li u Prvu A ligu. To uvijek može donijeti određeni poremećaj u ekipu koja je navikla igrati u svom ritmu. O mjestu ne želimo razmišljati, idemo korak po korak i vidjet ćemo gdje će nas to dovesti. Čeka nas još puno posla i zato pred djevojke ne treba stavljati nikakav imperativ. Čeka nas duga zima – slikovito će Kresoja.




 ZADAR II PET OD PET


I druga ekipa Zadra koja igra u Drugoj ligi, za koju nastupa i dio mlađih igrača koje konkuriraju i za prvu ekipu, također ne zna za poraz. U pet utakmica Zadranke, koje također vodi Robert Kresoja, ostvarile su pet pobjeda i osvojile 14 bodova. Zadar treću sezonu zaredom igra uz Prvu B ligu i u Drugoj ligi, što se pokazalo kao odlično rješenje budući da se igračice koje su igrale Druge ligu vrlo brzo ubacuju u prvu ekipu.