Devet milijuna kuna za zadarski kraj

Slika korisnika admin
bibinje8
Adam VIDAS
Za sanaciju obale Bibinju je dodijeljeno pola milijuna kuna

U Maloj vijećnici Doma Županije jučer je potpisan Ugovor o dodjeli bespovratne potpore za određene projekte u Zadarskoj županiji te jedinicama lokalne samouprave na području županije: Bibinje, Kukljica, Ražanac, Novigrad, Poličnik, Kali, Posedarje, Povljana i Sali. Potpisivanju ugovora nazočili su župan Stipe Zrilić, dožupan Đani Bunja, predsjednik Uprave Fonda za regionalni razvoj Danijel Žambok te načelnici spomenutih općina.

Temeljem odluka Upravnog odbora Fonda za regionalni razvoj Republike Hrvatske od 4. studenog ove godine dodijeljena su bespovratna sredstva za deset određenih projeketa u Zadarskoj županiji koji su kandidirani preko Županije na natječaj Fonda za financiranje u 2008. godini. Općinama i Županiji dodijeljena su bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 8.902.940 kuna.

Zadarskoj županiji Fond je odobrio 1.000.000 kuna namjenjenih za izgradnju doma za starije i nemoćne osobe Zadar-Općina Sali. Ovom prilikom župan Zrilić kazao je da se radi o prvom domu takve vrste u Zadarskoj županiji gdje će biti na skrbi 20 osoba, a u izvaninstitucionalnoj skrbi oko stotinjak.

- Budući dom u Salima zapošljavat će 21 djelatnika što znači da ovaj projekt osim što ima karakter socijalne skrbi imat će i razvojnu ulogu otvaranjem novih radnih mjesta. Što se, pak, tiče Doma za starije i nemoćne osobe u Preku opremanje će uslijediti naredne godine, nagladio je Zrilić.

Predsjednik Fonda Danijel Žambok istaknuo je važnost spomenutih projekata vezanih za komunalnu infrastrukturu koja je, po svemu sudeći, u Zadarskoj županiji na zavidnoj razini.

- Imajmo na umu da ulaskom u EU mogućnosti za sufinanciranja ovog tipa bit će sve više. Narednih godina u Fondu imat ćete i dalje dobrog partnera u realizaciji vaših planova, poručio je Žambok.

Općini Bibinje dodijeljeno je 499.193 kune za sanaciju obale. Za projekt infrastrukturnog uređenja centra mjesta Kukljice s odvodnjom dodijeljeno je 343. 277 kune. Općina Ražanac dobila je 760.470 kuna za vodoopskrbni sustav. Za realizaciju projekta cestovne infrastrukture Općini Novigrad dodijeljeno je 1.500.000 kuna. Općini Poličnik odobrena su sredstva u iznosu od 300.000 kuna za realizaciju projekta cestovne infrastrukture. Za isti projekt Općini Kali odobreno je 500.000 kuna.

Općina Posedarje od FRR dobila je za projekt vodoopskrbnog sustava financijska sredstva u iznosu od 1.900.000 kuna. Za projekt uređenja cestovne infrastrukture Općina Povljana je dobila 1.600.000 kuna, a Općina Sali 500.000 kuna.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno