Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Na prvom mjestu projekt Ninsko blato

Autor: Branko Božić

12.11.2009. 23:00
Na prvom mjestu projekt Ninsko blato


Što se pak tiče kapitalnih projekata koje je Grad pokrenuo ili ih planira pokrenuti u idućoj 2010. godini, na prvom mjestu je početak realizacije projekta Ninsko blato. Na drugom mjestu nalazi se izgradnja kanalizacijskog sustava za sva naša mjesta, slijedi nastavak kompletne vodovodizacije s rekonstrukcijom postojećeg vodovoda do vodospreme Straža, istaknuo je Ćurko
Ovih su dana u Zatonu, Žeravi, Poljica Brigu, Ninskim Stanovima i Grbama održane konstituirajuće sjednice Vijeća mjesnih odbora. Sazvao ih je i do izbora predsjednika Vijeća MO-a njima predsjedao gradonačelnik Emil Ćurko, uz stručnu potporu pročelnika Upravnog Odjela za upravno-pravne poslove Željka Radoševića. Iz tehničkih razloga nije utemeljen još jedino ninski MO, ali kako se čulo od gradonačelnika Ćurka, i taj će posao biti obavljen do konca ovog tjedna.
Svi za isti štap
U Zatonu je za predsjednika MO-a imenovan Dragan Peša (HDZ). Ostali članovi su Neven Peša, Marija Peša i Ljubo Joso Pavlović također iz HDZ-a dok su trojica vijećnika Umbert Peša, Mario Peša i Vjenčeslav Peroš s Nezavisne liste nositelja Umberta Peše. U Žeravi u idućem četverogodišnjem razdoblju na čelu MO-a sjedit će Damir Beram (HDZ). On će imati potporu dvojice stranačkih vijećnika Gorana Utkovića i Ivana Bušljete, dok će im konstruktivna oporba biti Trivun Poljak i Zdravko Poljak s liste HNS-liberalni demokrati. U Poljica Brigu će zahvaljujući glasovima HDZ-ovih vijećnika, mjesnu vlast obnašati čelni ljudi HDZ-a s izabranim predsjednikom Marinom Smokrovićem. Oporba, ali kako se čulo konstruktivna i prijateljski nastrojena bit će im Petar Peko Knežević i Dane Dragan Knežević obojica iz redova HSU-a. Što se, pak, tiče Ninskih Stanova sva petorica vijećnika Ante Matković, Ljubica Surić, Šime Pavlović, Marin Matešić i Jasna Proroković članovi su HDZ-a. Oni su glatko bez ijedne primjedbe za predsjednika MO-a jednoglasno istaknuli Antu Matkovića. Slično je bilo i u Grbama gdje su također sva petorica vijećnika članovi pobjedničkog HDZ-a. Grbljani su za svog predsjednika izabrali Luciana Vitorija.
Svim članovima novoutemeljenih MO-a, a posebno njihovim predsjednicima, uime ninskih gradskih vlasti na izboru je čestitao i zahvalio gradonačelnik Emil Ćurko. Pozvao ih je na uzajamnu suradnju i razumijevanje, bez obzira na stranačku pripadnost, naglasivši da se svi zajedno trebaju uhvatiti za jedan štap, jer se jedino tako može krenuti naprijed.
Veliki planovi
Ćurko je nadalje ustvrdio da će ubuduće svim vijećnicima MO-a i njihovim predsjednicima vrata gradske uprave biti u svakom trenutku otvorena te da će im za njihove prijedloge i zahtjeve gradska tijela na raspolaganju biti 24 sata dnevno. Gradonačelnik je prilikom konstituirajućih sjednica još naširoko elaborirao namjere gradske vlasti kad su posrijedi planirani komunalni zahvati u Ninu i u njegovih pet prigradskih mjesta.
– Što se pak tiče kapitalnih projekata koje je Grad pokrenuo ili ih planira pokrenuti u idućoj 2010. godini, na prvom mjestu je početak realizacije projekta Ninsko blato. Na drugom mjestu nalazi se izgradnja kanalizacijskog sustava za sva naša mjesta, slijedi nastavak kompletne vodovodizacije s rekonstrukcijom postojećeg vodovoda do vodospreme Straža, izgradnja novog dječjeg vrtića s jaslicama u Ninu, izgradnja crkve u Ninskim Stanovima kao i završetak gradnje crkve u Žeravi. Planiramo izgraditi Vatrogasni Dom u Poljicima Brigu te realizirati projekt uređenja čitave obale u Zatonu. U Grbama planiramo izgraditi nogostupe, poboljšati javnu rasvjetu te primjereno kultivirati centar mjesta. Nastavit ćemo isto tako do konačnog završetka izradu nove zemljišno-katastarske knjige za područje grada Nina, čime će se pokrenuti i ostali zacrtani projekti, istaknuo je članovima novoutemeljenih MO-a gradonačelnik Ćurko, na kraju ustvrdivši kako su on i njegovi sudnici u protekle četiri godine imali izvrsnu suradnju s mjesnim odborima te da ne vidi razloga da ubuduće ne bude još bolje.