Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Promjena naplate komunalne naknade

Autor: Dragana Glavočić

12.11.2009. 23:00
Promjena naplate komunalne naknade

Foto: Adam VIDAS



Ako kuća ima 250 četvornih metara, njen je vlasnik plaćao komunalnu naknadu kao da živi u stambenom prostoru veličine 120 četvornih metara. Općinsko vijeće donijelo je odluku po kojoj je najveća moguća kvadratura umjesto dosadašnjih 120 sad 240 četvornih metara, pojasnio je Mušćet
Na sjednici Općinskog vijeća Općine Tkon raspravljalo se o planu davanja koncesije iz područja komunalnih djelatnosti za 2010. godinu, o izmjeni i dopuni odluke o komunalnoj naknadi, planu mreže dječjeg vrtića Ćok i ostalo.
Kako nas je informirao predsjednik Općinskog vijeća Marko Mušćet, usvojen je plan davanja koncesije iz područja komunalnih djelatnosti za 2010. godinu. Ovaj plan se odnosi na davanje koncesije za javni prijevoz, dimnjačarstvo i pogrebne usluge, jedina koja je trenutačno aktivna.
– Što se, pak, tiče koncesija na javni prijevoz ovdje se prije svega misli na taksi službu koja bi, ako bude potrebe, prometovala unutar općine Tkon, pojasnio je Mušćet.
Tijekom sjednice usvojena je odluka o izmjeni i dopuni odluke o komunalnoj naknadi.
– Do sad se komunalna naknada po domaćinstvu naplaćivala 13 lipa po metru četvornom stambenog prostora, čija je maksimalna veličina bila 120 četvornih metara. Vlasnici stambenog prostora koji imaju kvadraturu manju od 120 kvadrata plaćaju realnu kvadraturu. Ako kuća ima 250 četvornih metara, njen je vlasnik plaćao komunalnu naknadu kao da živi u stambenom prostoru veličine 120 četvornih metara. Općinsko vijeće donijelo je odluku po kojoj je najveća moguća kvadratura umjesto dosadašnjih 120 sada 240 metara četvornih, pojasnio je Mušćet te dodao da će vlasnik kuće veličine 500 metara četvornih od sada plaćati kao da živi u stambenom prostoru od 240.
Zašto je došlo do promjene u komunalnoj naknadi obrazložio je načelnik Općine Tkon Danijel Katičin.
– Iz sredstava koja smo dobivali naplatom komunalnih naknada podmirivali smo račune električne energije za javnu rasvjetu. No, kako su dobivena sredstva dostatna samo za podmiriti spomenute račune, bez da se promijeni žarulja, morali smo podići prihode komunalne naknade, kazao je Katičin.