Ispitivanje rada uređaja Centar se nastavlja

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
grgo_peronja
Adam VIDAS
Grgo Peronja

Iako je Grgo Peronja, direktor zadarske Odvodnje, najavio da će nakon sastanka sa svim stranama uključenim u izgradnju zadarskog mehaničko-biološkog pročišćivača Centar, održanog prije nekoliko dana, biti spremna sva izvješća i kompletna dokumentacija, nakon čega će biti moguće dogovoriti i konačno preuzimanje uređaja, ispitivanje uređaja se nastavlja, a preuzimanje je još uvijek teško predvidjeti.

Naime, posljednji sastanak s predstavnicima Odvodnje te predstavnicima investitora - Hrvatskih voda i Jadranskog projekta, Nadzorna služba IGH te projektanata iz njemačkog konzorcija Passavant-Roediger, održan je u srijedu, a kako navodi Peronja, ono što je dogovoreno je još jedan sastanak najavljen za 29. studenog.

- Rezultati provedenih ispitivanja mahom udovoljavaju zakonskim okvirima, ali nezadovoljni smo s povremenim oscilacijama koje želimo otkloniti. Riječ je o povremenim emisijama neugodnih mirisa zbog kojih stanari negoduju, a koje želimo potpuno anulirati prije nego preuzmemo uređaj. Zato smo dogovorili još jedan sastanak do kojeg bi se to trebalo riješiti i na kojemu ćemo ponovno sagledati sve detalje, kazao je Peronja, istaknuvši da je, s obzirom na dosadašnje vrlo nepouzdane prognoze, jako teško predvidjeti konačno "stabiliziranje" rada uređaja i njegovo preuzimanje.

Kako je do sad poznato, rezultati mjerenja kvalitete zraka, razine buke, količine plinova u zraku te kvalitete ulaznih i izlaznih otpadnih voda na uređaju za pročišćavanje otpadnih voda Centar, koji su iz njemačkog konzorcija Passavant-Roediger pristigla u Odvodnju, su pozitivni, zadovoljavajući, a rezultati svih mjerenja su daleko ispod granice dopuštenog.

Kako je naglasio Peronja, riječ je o granicama koje su jednake u cijelom svijetu, što znači da je uređaj Centar usklađen s najvišim svjetskim standardima.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno