Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Pozitivan ili samo novi šok?

12.11.2010. 23:00
Pozitivan ili samo novi šok?


U Mocirama nitko osim Zadra nije favorit. U ovu utakmicu ulazimo kompletni i odlučni stići do pobjede – kaže Igor Nikolić, pomoćni trener
Iza rukometaša Zadra tjedan je u kojem su dobili novog, a zadržali starog trenera. Smjena na klupi, ističu u Mocirama, dogodila se s ciljem da se klub izvuče iz teške situacije, a kontu od tri osvojena boda pridoda još nekoliko, u prvom redu domaćih pobjeda. Naum je tako do polusezone prikupiti desetak bodova koji bi “plavima” jamčili mirniji nastavak Prvenstva, odnosno utabali put ka ostanku u prvoligaškom društvu. A hoće li dolazak Miroslava Čačića generirati pozitivan šok, ili će se pak u devetom kolu dogoditi samo novi šok, saznat ćemo sutra (nedjelja, 17 sati) kada u Mocire dolazi Crikvenica. “Kirci” u Krševanov grad stižu s 4:4 omjerom i u potrazi su za prvim gostujućim slavljem. Više o sastavu Željka Čaglja, te o šansama Zadra u ovom susretu, rekao je Igor Nikolić, dojučerašnji prvi, a sada pomoćni trener domaćih.
– Crikvenica je tradicionalno opasan suparnik, a tako će biti i u susretu devetog kola. Posebno bih upozorio na njihove odlične vratare Bobanovića i Perčina, te na odličnu vanjsku liniju koju čine Savković, Kovačić i Brkljača. Da se radi o itekako ozbiljnoj momčadi potvrđuje i podatak da je Crikvenica ove godine dovela nekoliko novih pojačanja, dok trenutačno osmo mjesto na ljestvici sasvim sigurno nije pozicija koja bi zadovoljila njihove, uvijek visoke ambicije – upozorava Nikolić, dodajući:
– S druge strane, u Mocirama nitko osim Zadra nije favorit. U ovu utakmicu ulazimo kompletni i odlučni stići do pobjede. Nadam se da će posljednja događanja u klubu djelovati pozitivno na igrače i biti im motiv više da se dokažu. Cijeli smo se tjedan kvalitetno pripremali, pa se nadam da i rezultat neće izostati – zaključuje će Nikolić.
Zadarski prijatelji rukometa s nestrpljenjem iščekuju i nastup Kristijana Brkljače koji će ovaj put nositi dres protivničke momčadi. Podsjetimo, Brkljača je sredinom listopada napustio Zadar i karijeru nastavio u kvarnerskom prvoligašu.
Raspored 9. kola (13./14. studenog): Zadar – Crikvenica (nedjelja, 17 sati), Županja – Đakovo, Kaštela Adriachem – Prelog, Spačva Vinkovci – Umag, Osijek – Senj Wallenborn, Ivančica – Hrvatski dragovoljac, Brod – Mladi rudar.


Čačić nakon šest godina


Prošlo je šest godina od kada je Miroslav Čačić posljednji put kao prvi trener vodio Zadar. Nakon što je s momčadi iz Mocira izborio ulazak Prvu ligu u lipnju 2004. Čačić je poveo Zadar u prvoligašku sezonu 2004./05. No nakon osam kola Zadar je imao jednu pobjedu i sedam poraza (bod manje od ovosezonskog učinka u istom razdoblju) pa je Čačića na klupi zamijenio Zoran Mikulić. Posljednji puta Čačić je vodio Zadranke na gostovanju u Osijeku (31. listopada 2004.) u utakmici u kojoj su domaćini pobijedili 33:26. Za Zadar su tada nastupili: Karabatić, D. Surać, Škulić, Jerak, Brkljača, I. Surać, Žura, Šimičević, Buovac, Nekić, Peša, Perić, Torbarina.