Prosperu sredstva za projekt o eko- društvenom razvoju

Slika korisnika admin
Autor: 
tkanje_prospero

U atriju muzeja Mimara jučer je održano svečano uručivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava odobrenih na natječaju "Jačanje regionalnih i lokalnih struktura za podršku razvoju civilnoga društva" iz Operativnoga programa Razvoj ljudskih potencijala.

Na svečanosti dodjele ugovora u muzeju Mimara uz predstavnike udruga koji su dobili bespovratna sredstva nazočili su i pomoćnik ministra rada i voditelj Operativne strukture Razvoj ljudskih potencijala g. Dario Baron, upraviteljica Nacionalne zaklade Cvjetana Plavša-Matić te ravnatelj Ureda za udruge dr. sc. Igor Vidačak.

Cilj natječaja koji je pripremio Ured za udruge u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva jest doprinijeti uravnoteženom regionalnom razvoju organizacija civilnog društva, osmisliti održive oblike suradnje između civilnog društva, građana i lokalnih vlasti, te poduprijeti njihovo sudjelovanje u procesima donošenja odluka.

Na natječaj je bilo prijavljeno više od 110 projekata, a 9 najuspješnijih ostvarilo je pravo na bespovratna sredstva u iznosu od gotovo 4 milijuna kuna. Jedan od njih je i projekt udruge Prospero iz Gračaca. Naziv projekta je "Eko-društveni razvoj u Velebitskom području: radovi u tijeku".

Aktivnosti svih projekata usmjerene su izgradnji kapaciteta organizacija civilnog društva koji u partnerstvu s lokalnim vlastima rade na rješavanju problema u lokalnoj zajednici, za jačanje angažiranosti građana u zajednici, te za razvoj inovativnih modela suradnje organizacija civilnog društva, građana i jedinica lokalne samouprave u rješavanju zajednički prepoznatih lokalnih problema. 

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno