Na jubilarnom Škrapingu očekuje se više od tisuću natjecatelja

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Adam VIDAS

Škraping je odavno prerastao prvotnu ideju i od lokalne manifestacije prometnuo se u cijenjenu međunarodnu trekking utrku. Od početnih stotinu sudionika došli smo na više od tisuću i svake godine bilježimo rast, kako samih trkača tako i sudionika u projektu koji je u posljednjem desetljeću promijenio lice otoka Pašmana, rekao je jučer načelnik Općine Tkon Goran Mušćet na predstavljanju desetog, jubilarnog Škrapinga u Domu Zadarske županije. Govoreći o fenomenu pašmanske utrke, naglasio je kako je Škraping objedinio kulturu, sport i turizam, a gostoljubivi domaćini i organizatori pridonijeli su promociji Tkona, Zadarske županije i Hrvatske u cjelini.

- Razlog popularnosti Škrapinga ne treba posebno tražiti. Riječ je o manifestaciji koja je oličenje onoga što moderni turizam traži: razvoj proizvoda za tržište posebnih interesa, promidžba destinacije te njihova međusobna sinergija. Škraping je uistinu primjer na koji bismo se trebali ugledati, napomenula je nova direktorica Turističke zajednice Zadarske županije Mihaela Kadija, na što se nadovezao župan Stipe Zrilić predstavljajući turističke rezultate posljednjih deset godina prema kojima je Zadarska županija na kraju listopada prešla 10 milijuna noćenja, što je nekada, kazao je, bio samo san.

Da zahtjevno natjecanje protekne na što višoj razini, za sportskog direktora Škrapinga imenovan je Stipe Božić, alpinist svjetskoga glasa, koji je rekao kako će on nastojati održati i zadržati kvalitetu po kojoj je pašmanska utrka i poznata.

Na jubilarnoj utrci »Škraping for 10!«, koja će se održati 7. ožujka 2015. godine, organizatori očekuju više od 1000 natjecatelja i najmanje 500 posjetitelja, gostiju, izlagača Sajma otočnih proizvoda, uzvanika i predstavnika medija, sveukupno više od 1500 ljudi na dan glavne utrke. Sljedeći dan, u nedjelju, 8. ožujka, održat će se dječji Škrapić u organizaciji Dječjeg vrtića Ćok iz Tkona, a cilj je mlađim naraštajima prenijeti ljubav prema prirodi, zdravom životu, ekologiji i očuvanju okoliša.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno