Manifestacija koja promovira uljare i maslinare

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN
Degustacija u šatoru pored Osnovne škole Nadin dosadašnjih godina privukla bi mnoštvo proizvođača i ljubitelja vina i ulja

Udruga vinogradara i vinara "Nadin 2007." u suradnji i uz  potporu Grada Benkovca i Zadarske županije organizira sedmu po redu  Degustaciju  mladih vina i maslinovih ulja Nadin 2015. koja će se 5. prosinca održati u ovom najekološkijem i najvinarskijem mjestu u Hrvatskoj.

- Manifestacija se i ove godine organizira u povodu blagdana sv. Nikole  putnika, a s ciljem promocije vina i ulja Zadarske županije, rekao je Tomislav Glavić, predsjednik Udruge vinogradara i vinara "Nadin 2007.".

Pritom je pozvao sve zainteresirane proizvođače vina i ulja da od 16.  do 20. studenog u vremenu od 17 do 19 sati u Područnoj školi u Nadinu,  nasuprot kapelice sv. Nikole predaju svoje uzorke. Uzorci vina će se ocjenjivati 21. studenog.

- Ocjenjivački i prezentacijski dio same manifestacije bit će organiziran u suradnji sa stručnim službama, kako bi se sve odvijalo na iznimno  kvalitetnoj razini, naglasio je Glavić. 

Za svaki uzorak vina potrebno je dostaviti po dvije butelje, dok je uzorak ulja potrebno dostaviti u boci od pola litre.

- Svaki proizvođač vina ili ulja plaća 150 kuna po uzorku, podsjetio je  Glavić, poznati vinar iz Nadina koji je prije nekoliko dana na 25.  Međunarodnom susretu vinogradara i vinara Sabatina 2015., primio laskavo priznanje - uzorni individualni vinogradar.

Degustacija u šatoru pored Osnovne škole Nadin dosadašnjih godina  privukla bi mnoštvo proizvođača i ljubitelja vina i ulja koji su za simboličnu cijenu čaše mogli degustirati natjecateljska vina i uživati u pravoj  nadinskoj, ravnokotarskoj spizi.

- Nadinska Degustacija mladih vina i maslinovih ulja je već kroz ove  godine dala rezultat, kroz nju su se neki vinari već profilirali na tržištu te  je djelovala poticajno za ozbiljno bavljenje vinarstvom i maslinarstvom,  kao i za bolju edukaciju proizvođača, zaključio je Glavić.

Inače, za sve dodatne informacije zainteresirani proizvođači vina i ulja  mogu se javiti predsjedniku udruge Tomislavu Glaviću na broj 098/429- 111 ili tajniku udruge Veselku Glaviću na broj 095/903-28-65.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno