Stečajni postupak pokrenut protiv Torcide Sukošan

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ
Sukošanski navijači Hajduka

Novi Stečajni zakon izgleda da nema milosti prema nikome, stečajni postupak pokrenut je i prema udruzi navijača najgledanijeg nogometnog kluba u Hrvatskoj, splitskog Hajduka. Riječ je o neprofitabilnoj Udrugi navijača Hajduka, Torcida Sukošan, koja je udruzi službeno najstarije navijačke skupine u Europi, Torcidi koja upravo proslavlja svoju 65. godišnjicu.

Fanatična ljubav

- Kako Hajduk živi vječno tako će i Torcida, bez obzira na sve, beskompromisno stajati iza svog Hajduka i pružati mu bezuvjetnu ljubav, imali po Zakonu o udrugama službeno organiziranu udrugu navijača ili ne. Da nije te fanatične ljubavi, možda i Hajduka ne bi bilo, kazao je Nikola Pavić zvani Niko Kalić, aktualni predsjednik sukošanske Torcide i NK Zlatna luka.

Najsvjetije trenutke ovdašnja Torcida doživljava 2009. godine kad je na velikoj svečanosti za 80-ak članova u krugu nekadašnje PZ Sukošanka otvorena društvena prostorija Udruge koje je ustupila Općina Sukošan (sada prostorija Komunalnog poduzeća Zlatna luka).

- Umjesto da vlastite prostorije budu novi uzlet u organiziranom radu i djelovanju udruge, poput domino efekta iz raznoraznih razloga došlo je do stagnicije i zasićenja, govori Pavić koji u lipnju 2012. preuzima kormilo NK Zlatne luke, kluba koji broji gotovo 100 nogometaša u pet uzrasta, i sasvim mu se posvećuje.

Obnova rada udruge

- Nitko kao Hajduk iz Splita. Gdje god da kreneš Hajduče, uvijek ćemo samo tebe voljeti. U Sukošanu je Hajduk velika strast i ljubav, poručio je Nikola Pavić pozvavši sve vrijedne, radišne i dobronamjerne navijače Hajduka da se organiziraju i da nakon stečaja i likvidacije obnove rad Udruge navijača Hajduka - Torcida Sukošan.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno