Znatiželjni mališani puni pitanja o planetu na kojem žive

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA
A tko ne bi volio biti astronaut?

Nekolicina mališana predškolske dobi sudjelovala je u srijedu na radionici Centra za poduke Tempero - Planet Zemlja. Radionica je  organizirana u suradnji s Astronomsko astronautičkim društvom Zadar,  tajnik društva Ivo Dijan i članica Matea Vidović približili su djeci, shodno  njihovom uzrastu, astronomiju i astronautiku. Djeca su imala i zadatak  od hamer papira napraviti planet Zemlju kao lutku, a rezultati su, očekivano, bili dječje maštoviti. Znatiželjni mališani najprije su predavače  „izrešetali" brojnim pitanjima o Zemlji da bi, još impresionirani onim  što su čuli, usvojeno prenjeli na papir, izrađujući i više nego originalne  lutke planeta Zemlja.

Zadovoljni odvijanjem radionice, iz Astronomsko astronautičkog  društva Zadar naglašavaju kako im je posebno drago što imaju priliku  djeci približiti astronomiju i astronautiku u godini kada se provodi akcija  edukacije o svjetlosnom onećišćenju i utjecaju na zdravlje, u godini u  kojoj smo imali i djelomičnu pomrčinu Sunca te plavi i super Mjesec.

- Ove godine obilježavamo i petnaestu godišnjicu Međunarodne svemirske stanice, što je još jedan motiv više za održavanje radionica i van  naših prostorija, a sve su cilju da astronomiju i astronautiku približimo  što većem broju djece od vrtićke do srednjoškolske dobi, naglašavaju iz  društva.

Zadovoljna je i voditeljica Tempera Ana Fundak koja ističe kako s Astronomsko astronautičkim društvom Zadar imaju odličnu suradnju, niz  zanimljivih i kreativnih radionica koje djeca vole i u njima rado sudjeluju.

- Idući put imamo radionicu za osnovnoškolce, tema će biti Otkrivanje  planeta, djeca će pričati kako oni zamišljaju svoj izmišljeni planet, kako  izgleda, tko na njemu živi, kako se živi... U planu su i radionice na kojima  će se izrađivati space suhttlei, Sunčev sustav, kao i svemirski roboti, dodaje Fundak.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno