Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Pobjednička vika Olimpika

12.11.2016. 23:00
Pobjednička vika Olimpika


Bio je to dvoboj ekipa slične kvalitete u kojem je nekoliko odlučujućih lopti otišlo na stranu zagrebačkog sastava
Zadranke su protiv Olimpika tražile priliku za hvatanje pozicije u gornjem domu. No, loš prvi set koštao ih je drugog domaćeg poraza u sezoni nakon što se ponovio scenarij iz prvog kola kada su na Višnjiku slavila Brda. Bio je to dvoboj ekipa slične kvalitete u kojem je nekoliko odlučujućih lopti otišlo na stranu zagrebačkog sastava. Dovoljno da gošće kući ponesu sva tri boda.
– Izgubili smo, ali ne trebamo biti razočarani. S izuzetkom prvog seta djevojke su odigrale dobru utakmicu koja je mogla prevagnuti i na našu stranu. Nažalost, to se nije dogodilo – rekao je Robert Kresoja, trener Zadranki.
Nakon što je Olimpik prošetao prvim setom, u drugom je bilo puno neizvjesnije, ali „plave” su u završnici ostale bez prave ideje u napadu i na malom semaforu Stipe Belić okrenuo je na 0:2 u setovima. Treći set bio je kopija drugog, s jednom značajnom iznimkom; završnicom u kojoj su domaće s tri poena zaredom smanjile na 1:2. Pokušale su Zadranke potom sasvim se vratiti u utakmicu, ali, kako to treneri vole reći, nešto se pitalo i Zagrepčanke. Na tehničkom time-outu bilo je za zadarski sastav zabrinjavajućih 8:12. Olimpik je držao prednost, Kresoja mijenjao tražeći ekipu koja će imati snage za preokret, a razlika nije pala na manje od tri poena zaostatka. Na kraju su gošće sačuvale pobjedu, a Zadru za utjehu ostaje činjenica o solidnoj igri i spoznaji da u ligi nema nepobjedivih. Prilika za gornji dom još nije izgubljena jer Skupina II se čini vrlo izjednačenom i u sljedećim kolima mogući su svakovrsni raspleti, kako u borbi za Skupinu I, tako i među onima koji će razigravati za ostanak. S Olimpikom sreća nije bila na strani Zadranki, možda će zato biti u utakmicama koje dolaze…