Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Veseli poligoni spretnosti privukli stotinjak djece

12.11.2016. 23:00
Veseli poligoni spretnosti privukli stotinjak djece


Na zadarskom Forumu u subotu je bilo veselo. Kiša je prestala, a sunce je zasjalo te su djeca mogla bez problema napuniti Forum. U sklopu proslave Dana grada Zadra dječji vrtić i Društvo sportske rekreacije Loptica priredili su program pod nazivom “Radost si mi grade dao”, u okviru kojeg je izvedeno nekoliko veselih poligona spretnosti. Okupilo se stotinjak djece od njih dvjesto koliko se okuplja u vrtiću i školi, a izveli su tri skraćena treninga, “Zagrli prijatelja”, “Padobran” i “Ptičice i gnijezda”. Pod vodstvom trenera Ane, Lidije, Lucije, Leona i Ivana mališani su pokazali svo umijeće.
– Ovo je bio jedan skraćeni trening u kojem smo pokazali neke igre koje imamo. Na ovaj način smo željeli pokazati kako djeca kroz igru zapravo niti ne shvaćaju da treniraju. Iako im je ovo bila, recimo to tako, nepoznata okolina djeca su se odlično snašla, kazao je trener Ivan Dadić napominjući kako je njihov moto igrom do sporta. Program je, dakle, namijenjen djeci u dobi od četiri do sedam godina.
– Bitno nam je da oni kroz igru uhvate neke osnovne elemente sporta. Stvar je u tome, ono što je njima jako važno, da nema praznog hoda, da su svi konstantno u pogonu. Mi djelujemo četrnaest godina i rezultati su vidljivi, što su djeca i danas pokazala, kazao je Dadić. Treninzi koji inače traju sat vremena jučer su bili podijeljeni svaki na 35 minuta. Iako nisu bili u punom sastavu mališani iz Loptice su svakako podignuli raspoloženje svima koji su se našli na Forumu.