Filip Matas o nepravilnostima u HDZ-u Mjesnog odbora Jazine

Slika korisnika mkvanja
Htjeli se kandidirati, a lista već gotova
Nedopustivo je da ugled HDZ-a dovedemo u pitanje zbog toga što je lista sastavljena mimo predviđene procedure, kaže Filip Matas
Vedran SITNICA
Filip Matas, zamjenik predsjednice Mo Jazine I

Nakon što smo prije nekoliko dana pisali o razilaženju stavova glede legitimnosti kandidacijske procedure u temeljnom ogranku  HDZ-a Mjesnog odbora Jazine, jučer nam je  Filip Matas, zamjenik predsjednice MO Jazine 1, konkretnije iznio i obrazložio svoju tvrdnju o nekorektnosti i netransparentnosti ovog postupka, smatrajući kako  stranka  poput HDZ-a tako nešto ne smije dopustiti i ne zaslužuje s obzirom na  svoj ugled i snagu koju uživa u biračkom tijelu.

Naime, Matas nas je prvotno upozorio na niz nepravilnosti prilikom  slaganja i predaje lista za izbore za članove mjesnih odbora te je rekao  kako je listu sastavila predsjednica Ankica Mazić bez konzultiranja sa  svim članovima. Ona je ovo, međutim, tada opovrgnula i rekla kako je  sve napravljeno prema protokolu.

 - Želim demantirati gospođu Mazić i istaknuti kako prilikom prijave  lista nije sve napravljeno prema protokolu. Postoje procedure koje treba  poštivati, a to nije bilo u ovom slučaju i to želim naglasiti. Sada imamo  članove koji su nezadovoljni jer su htjeli sudjelovati u izbornoj proceduri, kandidirati se što je njihovo pravo, a nitko ih nije pitao ništa, nije bilo  sastanka tijela mjesnog ogranka stranke, naglasio je Matas. Istaknuo je  kako je lista sastavljena i predana mimo znanja dijela članstva, te da  dio  članova mjesnog odbora te temeljnog ogranka HDZ-a u Jazinama  smatra kako bi na ovim izborima neki drugi članovi bili bolji kandidati za  predsjednika MO-a. Naravno, pri tome ne želim obezvrijediti bilo koga,  ali nedopustivo je da se ovakva situacija tolerira i da bez predviđene procedure, bez znanja dijela članstva koje je s pravom zabrinuto, ljude dovede pred svršeni čin - kazao je Matas izrazivši nadu da će se na koncu ipak  ispraviti ova greška.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)