Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

“VESELA” AMERIKANKA Rekorderki akcije “Vikend” s 3,6 promila uz novčanu kaznu zabranjeno upravljanje motornim vozilima u RH na šest mjeseci

13.11.2018. 08:38
“VESELA” AMERIKANKA Rekorderki akcije “Vikend” s 3,6 promila uz novčanu kaznu zabranjeno upravljanje motornim vozilima u RH na šest mjeseci


Proteklog vikenda ( 9. – 11. studenog 2018.godine), policijski službenici PU zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend i „Martinje“ kontrolirali 661 vozilo i vozača, a poduzeli su 245 represivnih mjera.
Alkotestirano je 177 vozača od kojih je njih 13 bilo pod utjecajem alkohola, 71 vozač je prekoračio propisano ograničenje brzine, 5 je vozilo bez vozačke dozvole, 2 je upravljalo u vrijeme zabrane, 7 vozača nije poštivalo prometni znak, a 6 vozača je nepropisno pretjecalo. Čak 13 ih je vozilo bez zaštitnog pojasa, a 5 je uhvaćeno s uporabom mobitela za vrijeme vožnje.
Iz prometa je isključeno 28 vozača i 6 vozila. U tom su se vremenu dogodilo 14 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teže, a tri lakše ozlijeđene.
U nedjelju oko 23 sata u ulici Hrvoja Ćustića, u Zadru, 39-godišnja državljanku SAD-a zatečena je kako upravljao Citroenom (VŽ) pod utjecajem alkohola od 3,6 g/kg, što je najveća koncentracija alkohola zabilježena tijekom vikenda.
Vozačica je isključena iz prometa, zadržana u prostorijama policije do otrežnjenja, te je je privedena na Prekršajni sud gdje joj je uz novčanu kaznu izrečena i zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području RH u trajanju šest mjeseci.