Mario Paleka uručio Pedijatriji donaciju od 32.000 kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika martinazd
Novac prikupili prodajom hrane i pića na prvom Festivalu mesa Meat Me
Odjel pedijatrije Opće bolnice Zadar je s primljenim novcem bliže kupnji novog, suvremenog ultrazvučnog uređaja za pregled mozga koji će zamijeniti sadašnji dotrajali uređaj koji se često kvari
Filip BRALA
Direktor TZ grada Zadra uručio je donaciju dr. Sanji Delin, v.d. voditeljice bolničkog Odjela pedijatrije

Odjel pedijatrije Opće bolnice Zadar sve je bliže kupnji novog, suvremenog ultrazvučnog uređaja za pregled mozga koji će zamijeniti sadašnji dotrajali uređaj koji se često kvari.

U utorak je, naime, Mario Paleka, direktor Turističke zajednice grada Zadra v.d. voditeljici Odjela za pedijatriju, prim.dr.sc. Sanji Delin, uručio donaciju vrijednu 32 tisuće kuna koja su prikupljena od prodaje hrane i pića na prvom zadarskom Festivalu mesa Meat Me.

Festival Meat Me je održan od 17. do 19. listopada na Staroj pijaci tržnice na Poluotoku, zajednički su ga organizirali TZ grada Zadra, Tržnica Zadar, zadarski mesari, ugostitelji i brojni partneri i donatori, a u tri dana pripremljeno je i prodano preko 1.700 porcija različitih mesnih jela.

Sav prihod od prodaje jela i pića od početka je bio namijenjen Odjelu pedijatrije zadarske bolnice, koji od ranije na ovaj način prikuplja sredstva za kupnju novog ultrazvučnog uređaja. TZ grada Zadra je prvu donaciju vrijednu 27 tisuća kuna uplatila na poseban donacijski račun Odjela pedijatrije prošlog proljeća, a donacija je prikupljena na ovogodišnjem Tuna, Sushi & Wine Festivalu. Akciju prikupljanja ovih sredstva pokrenuli su baš TZ Zadar i Caritas Zadarske nadbiskupije.

Na primopredaji vrijednog čeka na Odjelu pedijatrije nazočni su bili i dr.med. Neven Birkić, pomoćnik ravnatelja OB Zadar za kontrolu kvalitete, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo i glavna medicinska sestra zadarske bolnice Darija Katuša, te magistra sestrinstva Marija Ljubičić, glavna sestra Odjela pedijatrije.


»Imajući u vidu da su perinatalna oštećenja mozga jedan od najčešćih uzroka neuroloških odstupanja u djece, želimo istaknuti važnost takvog suvremenog ultrazvučnog uređaja u ranoj dijagnostičkoj obradi neurorizične djece

Dr.med. Sanja Delin

Dr.med. Sanja Delin zahvalila se direktoru Paleki na vrijednoj donaciji te je rekla:

- Donirana sredstva pribrojit će se već prikupljenim sredstvima i utrošiti za kupnju suvremenog ultrazvučnog uređaja za pregled mozga. Cijena takvog uređaja kreće se od 300 tisuća kuna na više i do sada smo prikupili nešto malo manje od polovice tog iznosa. Imajući u vidu da su perinatalna oštećenja mozga jedan od najčešćih uzroka neuroloških odstupanja u djece, želimo istaknuti važnost takvog suvremenog ultrazvučnog uređaja u ranoj dijagnostičkoj obradi neurorizične djece, istaknula je dr. Delin dodajući kako uime djelatnika Odjela za pedijatriju i njihovih malih pacijenata te njihovih roditelja zahvaljuju na podršci i još jednoj vrijednoj akciji. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno