MAPA DOŽIVLJAJA »Zadarska županija kroz svih pet osjetila«

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Nova web platforma u sklopu Izložbenog centra Adrion 5 Senses
Mapa doživljaja objedinjuje svih pet osjetila: sluh, vid, njuh, opip i okus te kroz zvukove, boje, teksture, mirise i gastronomske osobitosti povezuje trans-nacionalno područje Jadransko-jonske regije. Osim toga, izrađena je i zajednička višejezična web platforma te je opremljen i pokrenut izložbeni centar kod svakog projektnog partnera, kazala je Marija Dušević iz Zadre Nove
ZADRA NOVA
Predstavljena inovativna rješenja

»Zadarska županija kroz svih pet osjetila« tema je predstavljanja nove web platforme Mape doživljaja, koje je održano u sklopu Izložbenog centra Adrion 5 Senses. Riječ je o projektu Agencije za razvoj Zadarske županije Zadre Nove kao jedne od partnera na projektu ADRION 5 SENSES – Building the ADRION Brand Name in Tourism: Indulging all Five Senses.
Voditeljica projekta Nika Cohen pojasnila je kako se projektom definirala zajednička turistička Strategija Jadransko-jonske regije koja je rezultirala razvojem novog turističkog proizvoda - Mape doživljaja.
- Mapa doživljaja objedinjuje svih pet osjetila: sluh, vid, njuh, opip i okus te kroz zvukove, boje, teksture, mirise i gastronomske osobitosti povezuje trans-nacionalno područje Jadransko-jonske regije. Osim toga, izrađena je i zajednička višejezična web platforma te je opremljen i pokrenut izložbeni centar kod svakog projektnog partnera. Tijekom događanja, koje je zbog epidemioloških razloga održano u virtualnom formatu, predstavljeni su web platforma, brend i Izložbeni centar projekta Adrion 5 senses. Web platforma dostupna je na poveznici adrion5senses.eu te se redovito nadograđuje novim sadržajem, pojasnila nam je Marija Dušević iz Zadre Nove.
Pojasnila je kako se izložbeni centar projekta Adrion 5 senses nalazi se u sklopu Agencije Zadre Nove na adresi Put Murvice 14.
Okupljenima su se obratili i Marta Pintur Bosna, voditeljica Udruge za ruralni razvoj Ravni kotari, koja je ukazala na važnost i ulogu lokalne poljoprivrede na zdravlje i život te turističku ponudu, zatim Sanja Jerak iz Zadre Nove koje je predstavila projekt Made in-Land s fokusom na razvoj turističkog kapitala unutrašnjosti Zadarske županije, područja Ravnih kotara.
Marija Dušević, voditeljica Europe direct centra Zadar predstavila je mogućnosti koje poljoprivrednicima pruža Europska unija. Kao primjer dobre prakse u ponudi lokalnih proizvoda predstavljen je OPG Matulić dok je Dominik Sikirić istaknuo važnost prepoznatljivosti brenda u digitalnoj tehnologiji u svrhu jačanja turističke ponude.
Sredstva projekta Adrion 5 senses osigurana su kroz Interreg v-b Jadransko-jonski program transnacionalne suradnje 2014. – 2020., prioritetna os 2 – Održiva regija. U provedbu projekta Adrion 5 senses uključeno je devet partnera iz osam zemalja – po jedan iz Hrvatske (Agencija za razvoj Zadarske županije Zadra Nova), Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Albanije i Crne Gore te dva iz Grčke.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)