Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Bez brodova, struje i telefona

Autor: Elza Radulić-Toman

12.12.2008. 23:00
Bez brodova, struje i telefona

Foto: Filip BRALA



U Elektri su kazali da je ovaj kvar nastao kao posljedica jakoga nevremena koje je vladalo na otocima, a i radnici Elektre nisu mogli na te otoke sve do jučer, dok vjetar nije oslabio
Olujno jugo koje zadnjih nekoliko dana puše na cijelome zadarskom području prouzročilo je građanima brojne probleme. Na nekim otocima je zbog nevremena nestalo struje i telefona. Tako je bilo i na otocima Rivnju i Sestrunju, koji su bez struje ostali u četvrtak popodne i kvar je popravljen jučer prijepodne, kada je struja stigla. U Elektri su kazali da je ovaj kvar nastao kao posljedica jakoga nevremena koje je vladalo na otocima, a i radnici Elektre nisu mogli na te otoke sve do jučer, dok vjetar nije oslabio. Zbog nestanka struje otoci su ostali i bez telefonske veze.
Isto tako na otocima su zbog izrazito visokih valova potopljene pojedine brodice, a mještani su ponegdje morali čuvati svoje brodove da se i međusobno ne porazbijaju. Zadarski su otoci također u četvrtak bili bez trajektnih veza, a prema nekima nisu iz Zadra isplovili ni brzi brodovi.