Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Božić u srcima

Autor: Valentina Mlađen

12.12.2008. 23:00
Božić u srcima

Foto: Vedran SITNICA



Ovog Božića pripremili smo jedan program koji se zove “Božić u srcu”. Naši članovi su naučili na hrvatskom božićne pjesme i to je jedan dar ljubavi za ovaj Božić štićenicima doma, rekla je Renata Kutlić, predsjednica udruge “Promijeni svijet”
U povodu blagdana Sv. Lucije, kao i predstojećih božićnih blagdana, Dom za odrasle osobe Sv. Frane posjetili su članovi udruge “Promijeni svijet”. Članovi udruge su iz međunarodne zajednice, Amerike, Engleske, Francuske, Njemačke te drugih zemalja, a ima i volontera iz Hrvatske.
Udruga “Promijeni svijet” broji deset stalnih članova, a u svom volonterskom poslu surađuju i s organizacijom “The familiy international”. Sva novčana sredstva prikupljaju se većinom od ljudi koji su voljni pomoći drugima, ali i od raznih sponzora. Trenutačni cilj udruge je da usmjere svoje stalne donatore i na Hrvatsku i upoznaju volontere iz drugih zemalja s Hrvatskom.
Dom za odrasle osobe “Sveti Frane” posjetila je predsjednica udruge Renata Kutlić s pet volontera. Četiri volontera stižu iz Teksasa u Americi, a jedan iz Engleske. Među njima su bila i dva dječaka, a repertoar crkvenih i svjetovnih božićnih pjesama, koji su pripremili, izveli su u potpunosti na hrvatskom jeziku iako ga ne poznaju.
– Ovog Božića pripremili smo jedan program koji se zove “Božić u srcu”. Naši članovi su naučili na hrvatskom božićne pjesme i to je jedan dar ljubavi za ovaj Božić štićenicima doma, rekla je Kutlić. No projekt “Božić u srcu” nije ograničen nego će u sklopu njega članovi udruge posjećivati i vrtiće, bolnice, škole i druge ustanove. Kako često rade na relaciji Zadar i Split, izabrali su Dom “Sv. Frane”, jer osim rada s djecom htjeli su za Božić razveseliti i starije koji blagdane provode sami. Štićenici su zajedno sa stranim volonterima pjevali poznate božićne pjesme, a atmosfera je bila izuzetno ugodna i vesela. Nakon Splita članovi udruge “Promijeni svijet” vraćaju se opet u Zadar i na Badnjak spremaju iznenađenje za djecu u Dječjem vrtiću “Latica”.