Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Izvođač zatražio produženje rokova

Autor:

12.12.2008. 23:00
Izvođač zatražio produženje rokova

Foto: Filip BRALA



No, prema posljednjim saznanjima, izvođač je zatražio zahtjev za produženjem rokova, a trenutačno nadzor mora procijeniti je li to prekoračenje opravdano, kazala je Dadić, pojasnivši da je trenutačno u tijeku unutarnje uređenje samog objekta te uređenje okoliša
Konačni završetak radova na obnovi i rekonstrukciji Dječjeg vrtića “Grigor Vitez”, područnog objekta odgojno-obrazovne ustanove “Radost”, još neko vrijeme neće dočekati svoj epilog. Brojni zadarski mališani koji su do travnja bili polaznici ovog vrtića, privremeno su premješteni u druge vrtiće, zbog čega većina roditelja već neko vrijeme negoduje, jer to za mnoge znači i veću udaljenost.
Naime, građevinski radovi koji su planirani za kraj studenoga ili početak prosinca prošle godine, zbog proceduralnih razloga oko izdavanja građevinske dozvole krenuli su tek u travnju, i to s ugovorenim rokom izgradnje od šest mjeseci, odnosno do sredine listopada ove godine. Unatoč tome, najavljivalo se da će Dječji vrtić “Grigor Vitez” biti spreman za zadarsku djecu do 1. rujna, kada počinje nova pedagoška godina. No, zbog spomenutog zakašnjenja početka radova to se ipak nije dogodilo, a osim toga radovi nisu završeni niti nakon šest mjeseci od početka. U razgovoru s Ivanom Dadić, stručnom suradnicom za informiranje i protokol u Gradu Zadru, saznajemo da bi prema trenutačno aktualnim krajnjim rokovima radovi trebali biti gotovi do Božića.
– S obzirom da su božićni blagdani krajnji rok, prekoračenja još uvijek nema. No, prema posljednjim saznanjima, izvođač je zatražio produženje rokova, a trenutačno nadzor mora procijeniti je li to prekoračenje opravdano, kazala je Dadić, pojasnivši da je trenutačno u tijeku unutarnje uređenje samog objekta te uređenje okoliša, koje je zbog kiše posljednjih dana opravdano otežano.
Podsjetimo da je u posljednje vrijeme bilo govora i o tome da je tvrtka “Ploter”, izvođač radova, zatražila povećanje cijena zbog poskupljenja materijala, zbog čega je investitor radova Grad Zadar odlučio angažirati nezavisnu tvrtku. Tada je rečeno i da će nezavisni vještaci na terenu utvrditi ima li razloga poskupljenju, a ako ih bude, investitor bi razliku trebao platiti izvođaču. No, Dadić je u ovom trenutku potvrdila da spomenutog poskupljenja ipak nije bilo, a vrijednost radova još uvijek ne premašuje početno planiranih 9 milijuna kuna.
Podsjetimo, obnovom i rekonstrukcijom Dječjeg vrtića “Grigor Vitez” udvostručit će se postojeći kapaciteti. Naime, s dosadašnja tri, vrtić će biti proširen na sedam boravaka. Kako Dječji vrtić “Grigor Vitez” u okviru postojećih kapaciteta do sada nije mogao primati mališane jasličke dobi, od četiri nova boravka čak tri će biti namijenjena upravo za djecu od jedne do tri godine starosti. S obzirom da upravo njihovi roditelji početkom svake pedagoške godine muče najveću muku s pronalaskom mjesta za svoje dijete, za njih je ova vijest najpovoljnija.