Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Kolanska cesta se širi tri metra

Autor:

12.12.2008. 23:00
Kolanska cesta se širi tri metra

Foto: Alenka FESTINI



Radi se o dionici državne ceste D – 106. Radovi obuhvaćaju proširenje cestovnog ulaza u Kolanu za četiri do pet metara, točnije cesta se proširuje za tri metra te se gradi nogostup s jedne i druge strane ceste, potvrdio je Josip Zubović Pipe, načelnik Općine Kolan
Ovih dana krenuli su radovi na rekonstrukciji, odnosno proširenju ulazne ceste u Kolan i to sa zapadne i južne strane. Radi se o dionici državne ceste D – 106. Radovi obuhvaćaju proširenje cestovnog ulaza u Kolanu za 4 do 5 metara, točnije cesta se proširuje za 3 metra te se gradi nogostup s jedne i druge strane ceste, potvrdio je Josip Zubović Pipe, načelnik Općine Kolan.
– Proširenje i uređenje ulaza u Kolan je izuzetno važan projekt, a njegovom realizacijom omogućit će se sigurniji promet vozila, a što nam je najvažnije, i sigurnost pješaka koji prolaze uz cestu, kaže Zubović, ističući ovaj projekt kao prioritet budući da u ljetnim mjesecima kroz mjesto Kolan prolazi po tisuću i više vozila dnevno.
– Ovim projektom ulaz u naše mjesto bit će ljepši i uređeniji, a prvenstveno će se povećati preglednost prometovanja. Budući da se radi o dionici državne ceste D-106 Hrvatske ceste su za radove osigurale 1,1 milijun kuna. Općina Kolan je iz proračuna izdvojila 150.000 kuna za izradu projektne dokumentacije i riješila imovinskopravne odnose, točnije otkupili smo dio zemljišta od privatnih vlasnika kako bi se radovi izvodili nesmetano i na zadovoljstvo svih, kaže Zubović, istaknuvši da su predradnje koje je Općina napravila bile izuzetno važne za početak radova.
– Proširenje ceste, kroz zapadni i južni ulaz u Kolan izuzetno je važno za našu općinu, stoga smo sve naše obveze obavili na najbolji mogući način, što su i prepoznali u Hrvatskim cestama koje su odmah nakon završenih predradnji krenule s radovima, kazao je Zubović.
Prema njegovim riječima, radovi na proširenju ulaza u Kolan trajat će dva mjeseca.