Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Nedamo četnicima da nam gaze zemlju!

Autor:

12.12.2008. 23:00
Nedamo četnicima da nam gaze zemlju!

Foto: Filip BRALA



Nekoliko stotina Zadrana, pripadnika navijačke skupine Tornado, članovi udruga proizašlih iz Domovinskog rata okupilo se u subotu na prosvjedu na Narodnom trgu organiziranom povodom posjeta Zadarskoj županiji bivšeg šešeljevca, sada potpredsjednika Srpske napredne stranke, Aleksandra Vučića i njegovih izjava kako za zločin u Škabrnji nije nikada čuo.
Revoltirani i isprovocirani Zadrani su prosvjedom iskazali svoje nezadovoljstvo kako zbog Vučićevog dolaska tako i zbog i malodušnosti hrvatskih vlasti prema cijelom događaju. Prosvjedovalo se mirno i dostojanstveno bez isticanja ikakvih ustaških i nacističkih simbola. Na masakrirane i mučki ubijene Škabrnjane za koje Vučić nikada nije čuo podsjetili su članovi udruga noseći natpise s njihovim imenima.
– Danas nakon sedamnaest godina i poslije toliko prolivene krvi hrabri Pupovac hoće doći u Škabrnju. Neće doći do onog momenta dok ne kaže tko je pobio Škabrnjane, razorio Škabrnju, ucvilio Evu Šegarić, majku tri hrvatska vojnika. Dok su naši generali u zatvoru, četnici uživaju na Brijunima. Nisam se ja borio za državu u kojoj Thompson nema pravo nastupa u Istri i u Hrvatskoj, a Lepa Brena i razne Bajage imaju. Vučić prolazi cestom 500 metara od mjesta gdje je moj otac ubijen i govori kako nije čuo za zločine u Škabrnji. Ako ga ova država i ova vlast ne spriječi da ponovno dolazi mi ćemo ga spriječiti, rekao je ratni zapovjednik Samostalnog škabrnjskog bataljona Marko Miljanić.
Prisutnim se obratila i predsjednica zadarske podružnice Udruge Žene u Domovinskom ratu Ivana Haberle te nekadašnji vođa navijačke skupine Tornado Boris Marin Poštar.
– Kada smo devedesetih zajedno išli u rat nismo mogli zamisliti da će nam deklarirani četnik gaziti po zemlji i smijati nam se iza leđa dok su naši generali u Haagu. Razočarani smo inferiornošću vlasti. Molim vas nemojte više to dopustiti i neka ovaj bude zadnji, rekao je Marin.