Šeširi na meniju u Austriji

Slika korisnika admin
sesiri
Zadarski žuapn Stipe Zrilić s povijesnim šeširom

"Bečkom šeširijadom" mogla bi se nazvati večera na kojoj su bili članovi izaslanstva Zadarske županije u sklopu svog boravka u Beču na poziv austrijskih poslovnih partnera iz EVN-a.

U ekskluzivnom restoranu smještenom u podrumu bečke zgrade poslovično ljubazni Austrijanci pripremili su pravi šou upakiran u tradicionalne šešire i povijesnu priču.

S tradicionalnim šeširima na glavama i pričama iz povijesti Habsburške monarhije u nesvakidašnjoj atmosferi starog podruma degustirala su se austrijska vina, a nakon toga večerala domaća hrana. Ideja koju bi zasigurno trebali prihvatiti i naši ugostitelji, ako žele dosegnuti vrhunski turizam, kako su primijetili neki članovi izaslanstva.

Ipak s druge strane stoji činjenica da nakon velikih povijesnih priča i igrokaza dolazi slabije napunjen tanjur, a dogodi se da vam ponude i kravu za jelo. Pitanje je kako bi pravi gušticiri reagirali da im se, na primjer u Nike, umjesto bogatog pladnja svježih morskih plodova ponudi bajkovita priča i dosta siromašniji normativ.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno