Županija DUZS-u nabavlja šator

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
sator
Šator kakav će županija kupiti spašavateljima

Zadarska županija će uskoro za potrebe Državne uprave za zaštitu i spašavanje nabaviti novi zapovjedni šator. Time se nastavljau aktivnosti na kompletiranju šatorskog naselja za potrebe evakuacije ili sklanjanja od posljedica elementarnih nepogoda ili katastrofe. Riječ je o šatoru W-01-V ili tzv. velikom zapovjednom šatoru kojeeg proizvodi domaća tvrtka Werkos iz Osijeka. No isto tako šator se može koristiti u sanitetske svrhe i za dekontaminaciju.

U skladu s priljevom sredstava, do sad je nabavljen trijažni šator, a u planu je nabavka skladišnog šatora. Toj efektivi pridodali bi se šatori Crvenog križa, ali je za sad problem njihovog smještaja jer niti Crveni križ niti DUSZ nemaju vlastito skladišta. U slučaju ugroze ili neke druge vrste potrebe, šatore bi koristili i ostale općine i gradovi u Zadarskoj županiji. Za nabavku zapovjednog šatora potrošit će se 49.544,40 kuna, a šator će imati dva polja i 8 sklopivih ležajeva.

U Zadarskoj županiji naglašavaju da iako nekoliko godina nije bilo ekoloških nesreća, ili izvanrednih događaja koji bi zahtijevali intervencije Ekostožera, sredstva planirana za provedbu Plana intervencija (moguće ekološke nesreće) su iskorištena za nabavu odgovarajuće opreme koja je predana na raspolaganje Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje, Područnom uredu Zadar. Tako je do sada nabavljena oprema za slučaj pojave i širenja influence ptica (zaštitna odjeća, prskalice, tlačni uređaj za pranje toplom vodom itd.) vrijedna oko 30.000 kuna, dva sanitetska šatora vrijedna oko 90.000 kuna te 40 poljskih ležajeva vrijednih cca. 25.000 kuna.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno