Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

40 godina u 40 fotografija

Autor: Dragana Glavočić

12.12.2009. 23:00
40 godina u 40 fotografija

Foto: Filip BRALA



U povodu obilježavanja 40 godina postojanja Kluba za podvodne aktivnosti Zadar, u predvorju HKK u petak je otvorena izložba fotografija njegovih članova. Četrdeset izloženih fotografija prikazuju život i aktivnosti Kluba od njegovog osnutka do danas.
Tajnik Kluba Damir Velemir kazao je da su fotografije podijeljene u šest poglavlja – povijest Kluba, ekološke aktivnosti, sudjelovanje Kluba na sportskim natjecanjima, Članovi Kluba u Domovinskom ratu, škola i seminari te podvodni svijet u objektivu.
Fotografije kronološki prikazuju prvu održanu skupštinu Kluba na Božavi, prve podvodne radove postavljanja kanalizacije na Kolovarima i ostalo. Osobito je zanimljiv niz fotografija koje prikazuju čišćenja podmorja, odnosno «blago» limenki i staklene ambalaže koje su članovi Kluba otkrili.
Članovi kluba objektivom su zabilježili i djelovanje Škole ronjenja u ekološkom kapmu 2004. godine, potom škole za profesionalno ronjenje i tečaja za instruktore ronjenja održan 2003. godine. Izložba je otvorena do 15. prosinca.