Francuski Božić

Slika korisnika admin
francuzigkzd_3
Filip BRALA
Na priredbi su sudjelovali učenici četiri škole i zadarski studenti

U Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar održana je zanimljiva i odlično posjećena božićna predstava na francuskom jeziku. Predstavu su organizirale osnovne škole u Zadru u kojima se uči francuski jezik, u suradnji s Hrvatsko-francuskom udrugom Zadar.

Radi se naravno o već tradicionalnoj priredbi koju pred Božić pripremaju učiteljice i učenici osnovnih škola koji uče francuski jezik. U predstavi su ove godine sudjelovale četiri osnovne škole: OŠ Petra Preradovića, OŠ Šimuna Kožičića Benje, privatna OŠ Nova te po prvi puta na ovoj priredbi učenici OŠ Zadarski otoci sa Silbe.

Priredba se sastojala od recitacija, pjevanja i kratkih igrokaza na francuskom jeziku. Svoj doprinos sudjelovanjem dali su i studenti Sveučilišta u Zadru s Odjela za francuski jezik i književnost, koji su na francusko-hrvatskom odigrali kratki igrokaz pod nazivom "Le Noel de Louis". Osim ponosnih roditelja, rodbine i prijatelja u publici se našao i poseban gost, savjetnik za kulturu u Veleposlanstvu Republike Francuske u Zagrebu Jean Maiffredy. Na kraju priredbe Maiffredy je svim učenicima koji uče francuski jezik podijelio prigodne francuske CD-ove. Hrvatsko-francuska udruga Zadar također je djeci dala darove, ali i savjetniku Maiffrediju, i to zadarski Maraschino te knjigu haiku poezije Sanje Knežević prevedenu na francuski.

Za kraj priredbe svi učenici zajedno s publikom otpjevali su poznatu božićnu pjesmicu "Vive le vent", u hrvatskom jeziku poznate kao "Zvončići". Druženje se nastavilo i uz zakusku.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno