Za stipendije 60 tisuća kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
razanac
Ražanac

Vodstvo općine Ražanac s načelnikom Dragutinom Miočićem usvojilo je prijedlog Povjerenstva za dodijelu stipendija darovitim studentima s područja općine Ražanac u školskoj i akademskoj 2009./2010. godini. Nakon provedenog javnog natječaja, a prema odluci Povjerenstva koje su činili Dragutin Miočić u svojstvu predsjednika te članovi dr. Nediljko Jović, Damir Jordan, prof. Frane Lukić, prof. Jure Kožul i Mate Mustać, studentske stipendije u iznosu od 500 kuna mjesečno dobili su studenti: Tanja Jović i Tina Žunić iz Jovića, Josip Rudić iz Rudića, Antonija Miočić iz Ražanca, Luka Matak iz Krneze, Ante Jordan, Šime Matak i Katarina Jordan iz Podvršja, Nina Vigan, Iva Beretin i Zrinka Dokoza iz Radovina te Petra Perković iz Ljupča. Studenti će ovih dana u vijećnici općine potpisati ugovor, a stipendije će im za protekle ovogodišnje školske mjesece biti isplaćene retroaktivno. Za ove potrebe Općina Ražanac će iz svog proračuna izdvojiti oko 60.000 kuna.

Svakako treba naglasiti da Općina Ražanac i ove godine pored studentskih stipendija tradicionalno subvencionira troškove javnog prijevoza za 120 učenika koji putuju u Zadar. Za ove potrebe iz općinske blagajne bit će izdvojeno 150.000 kuna, a očekuje se da će s istim iznosom sudjelovati i Zadarska županija.

One učenike i studente koji žive u obiteljima koje imaju status socijalnih slučajeva Općina subvencionira s jednokratnim pomoćima u iznosima od 1.500 kuna. Iz općinske blagajne također se financira rad male škole i to od početka veljače pa do konca školske godine. Nastava se organizira u svim mjestima gdje za to ima potrebe. Za rad odgojiteljice, radne prostore, potrebnu opremu, predstave za djecu i drugo izdvaja se 50.000 kuna.

Vodi se računa i o novorođenoj djeci te se isplaćuju rodiljne naknade u iznosu od po 1.000 kuna. Po dosadašnjoj evidenciji na prostoru općine Ražanac u ovoj godini rođene su 24 bebe.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno