Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Beštije na sv. Lucu stigle u Laticu

12.12.2010. 23:00
Beštije na sv. Lucu stigle u Laticu


Već tradicionalno svake godine na Sv.Luciju posjećujemo Laticu te ih darujemo slatkišima i voćem, a donijeli smo im i kape i majice. S obzirom na krizu, nismo u mogućnosti pružiti veću materijalnu pomoć, ali najvažnije nam je da smo danas tu s njima, kazao je Jura Miletić
Današnji  blagdan Svete Lucije, u Dalmaciji tradicionalno vezan uz darivanje najmlađih, za štićenike zadarskog Dječjeg vrtića za djecu s teškoćama u razvoju “Latica”, zaista je bio veliki dan. Naime, mališane su posjetili članovi zadarskog Moto kluba “Beštije”, pruživši im tako priliku da bar na tren postanu mali motociklisti, koje su uz to, razveselili i prigodnim darovima: voćem, slatkišima i sokovima.
S obzirom da je ovo već peta godina zaredom da “Beštije” na blagdan Sv. Lucije posjećuju svoje male prijatelje iz “Latice”, dvorište vrtića danas je prštalo od dječjeg nestrpljenja dok su iščekivali zvukove motocikla. Kada su se konačno pojavili napravivši veoma zvučan defile oko vrtića, sreći ovih mališana nije bilo kraja. Uzbuđeno su primili darove, a samo rijetki nisu poželjeli sjesti na veliki motocikl.
Pa ako su već premaleni da bi ga pokrenuli, barem su mogli nesmetano trubiti, tako da je u ovom vrtiću i oko njega danas bilo uistinu bučno, a miješali su se zvukovi dječjeg smijeha, veselog klicanja, otvaranja darova popraćeni zvukovima glasne sirene.
Kako je istaknuo Jura Miletić, dopredsjednik kluba “Beštije”, blagdani su najbolja prilika da zadarski motociklisti pokažu kako nisu samo “ljudi u crnom”, koji vole brzu vožnju i motore, već da se iza te, u javnosti stvorene stereotipne slike, kriju osobe velikog srca i plemenitih namjera. Poznato je da su Beštije svoje dobročinstvo “utkali” i u Statut kluba, odredbom u kojoj stoji kako će sva njihova imovina, u slučaju da klub prestane s radom, pripasti upravo Dječjem vrtiću “Latica”.
– Već tradicionalno svake godine na Sv.Luciju posjećujemo Laticu te ih darujemo slatkišima i voćem, a donijeli smo im i kape i majice. S obzirom na krizu, nismo u mogućnosti pružiti veću materijalnu pomoć, ali najvažnije nam je da smo danas tu s njima, jer su na nas već navikli i s nestrpljenjem su nas iščekivali, te da se neko vrijeme družimo i zabavljamo, kazao je Miletić, istaknuvši kako se današnjoj akciji odazvalo oko 25 članova kluba, koji su nakon druženja s mališanima, napravili još jedan defile gradom te tako iskoristili sunčano vrijeme.
I ovaj su put humanitarnoj akciji pristupile i “Škurije”, moto klub za žene čije su članice zadarske motoristice.