Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Novo Povjerenstvo za POS doskočilo prevarantima

12.12.2010. 23:00
Novo Povjerenstvo za POS doskočilo prevarantima


Vodili smo se načelom sprječavanja zloporabe te smo u Odluku uvrstili odredbe koje će to onemogućiti. Jedna od njih je i ta da Povjerenstvo može na sudu provjeriti sve podnesene dokaze o ispunjavanju uvjeta za uvrštenje na listu prioriteta. Ako dokazi ne odgovaraju istini, tada će se takvi podnositelji zahtjeva brisati s liste, rekao je predsjednik Povjerenstva Danijel Karabatić


Nakon neuspjele realizacije izgradnje stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje tijekom prošle godine u Biogradu na Moru, na tom se planu ovih dana poduzimaju novi koraci koji bi trebali rezultirati uspješnim rješenjima.
Poznato je, naime, da se oko natječaja koji je tijekom protekle godine bio raspisan za dodjelu POS-ovih stanova diglo puno prašine, prvenstveno oko kriterija za njihovu dodjelu.
Stambena POS-ova zgrada koja se trebala graditi na predjelu Granda postala je predmetom makinacija, odnosno planova za kupnju pa preprodaju stanova ili pak njihovo iznajmljivanje, što nikako ne bi trebala biti namjena takvih stanova.
Nezadovoljstvo i ukazivanje na nelogičnosti očito nisu bili bez osnove, jer je u međuvremenu natječaj poništen, a određena je i nova lokacije za izgradnju POS-ovih stanova.
Kako sada stvari stoje, POS-ovi stanovi trebali bi se graditi na predjelu Jankolovice, nekoliko kilometara udaljene od Biograda.
Tom je gradskom predjelu nužna revitalizacija pa bi izgradnja spomenutih stanova trebala biti i važan doprinos takvim nastojanjima.
Na nedavno održanoj sjednici biogradskog Gradskog vijeća izabrano je i novo Povjerenstvo za izgradnju POS-ovih stanova, za čijeg je predsjednika izabran Danijel Karabatić, a članovi su Ivan Knez, Nevena Lukin, Ivana Macuka i Branka Pelicarić. Ovih dana Povjerenstvo je donijelo Odluku o kriterijima i mjerilima za kupnju stanova iz društveno poticane stanogradnje, a predsjednik Karabatić naglašava da su uzeti u obzir i usvojeni svi prijedlozi koje je predložio on uime svoje stranke SDP-a.
– Vodili smo se načelom sprječavanja zlouporabe te smo u Odluku uvrstili odredbe koje će to onemogućiti. Jedna od njih je i ta da Povjerenstvo može na sudu provjeriti sve podnesene dokaze o ispunjavanju uvjeta za uvrštenje na listu prioriteta. Ako dokazi ne odgovaraju istini, tada će se takvi podnositelji zahtjeva brisati s liste. Vodili smo računa o mladim roditeljima, kojima je ovom odlukom omogućena određena prednost prilikom bodovanja. Također i o samohranim majkama, kojima smo omogućili dodatne bodove kako ne bi bile diskriminirane u odnosu na druge. Konačna lista bit će objavljena na internet stranicama Grada Biograda te u dnevnim novinama, rekao je predsjednik Povjerenstva Danijel Karabatić te naglasio da je na usluzi svima zainteresiranima za kupnju POS-ova stana. Za sve savjete i informacije o potrebnoj dokumentaciji građani se slobodno mogu obratiti na broj mobitela 091/527-5805.